§ 41/2024 Aivopainemittarin hankinta INV/9000/24

Lataa 

16795/2024

Päätöspäivämäärä

4.7.2024

Päätöksen tekijä

Hankintapäällikkö, yhteis- ja materiaalihankinnat

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialueen hallinnon toimintasäännön osan II mukaan strategisen ohjauksen hankintapäällikkö päättää keskitetyn toimintavarustuksen investointihankinnoista enintään 1,5 milj. euroon saakka.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot

 

Tommi Härkönen, 040 173 4434, tommi.harkonen@tuomi.fi 

 

Hankinnan kuvaus

 

Hankinnan kohteena on aivopainemittari Pirkanmaan hyvinvointialueelle (Pirha) Taysin teho-osaston käyttöön.

 

Kyseessä on hankintalain 41 §:n mukainen suorahankinta, jonka teknisestä tai yksinoikeuden suojaamiseen liittyvästä syystä vain tietty toimittaja voi toteuttaa; lisäedellytyksenä on, että järkeviä vaihtoehtoisia tai korvaavia ratkaisuja ei ole eikä kilpailun puuttuminen johdu hankinnan ehtojen keinotekoisesta kaventamisesta.

 

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on laitteen osalta 17 640,00 euroa. Kokonaisarvon laskennassa on huomioitu lisäksi hoidossa käytettävät katetrit neljän vuoden laskennalliselle ajalle (yhteensä 236 632,00 euroa).

 

Saadut tarjoukset

 

Tarjous pyydettiin yhdeltä tarjoajalta: Nords Medical AB (SE556103283901).

 

Tarjousten vertailu ja sopimuskumppanin valinta


Taysin teho-osastolle hankitaan aivopainemittari vaikeasta aivovammasta kärsivien potilaiden neurotehohoidon potilaskohtaisen optimoinnin mahdollistamiseksi.

 

Suoritetun markkinakartoituksen perusteella Nords Medical AB:n tarjoama NeuroSmart LogO on ainoa käyttötarkoitukseen soveltuva laitteisto. NeuroSmart LogO on ainoa markkinoilla oleva laitteisto, joka mahdollistaa yhdellä katetrilla aivopaineen, aivojen lämpötilan sekä aivojen happiosapaineen monitoroinnin, ja jossa on automatisoitu aivojen autoregulaation (aivojen verenkierron) seurantaan soveltuva ohjelmisto. Kyseisen laitteiston tarjoama monitorointidata on oleellisen tärkeää yksilöidysti optimoidun neurotehohoidon toteuttamiseksi.


Edellä mainitun perusteella Nords Medical AB:tä esitetään aivopainemittarin toimittajaksi.
 

Asiakirjojen julkisuus

 

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa. Asiakirjapyynnöt tulee osoittaa osoitteeseen hankintapalvelut@tuomi.fi.

 

Sopimuksen omistaja ja vastuuhenkilö

 

Sopimuksen omistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen sairaalapalveluiden akuuttihoidon toimialue, ja vastuuhenkilönä toimii tehohoidon vastuualuejohtaja Heikki Kiiski. Tehtävää hoitavan henkilön vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin tehtävänhoitajalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

 

Hankintaa valmistellut työryhmä

 

Hankinnan valmistelussa toimi Taysin teho-osastolta koottu asiantuntijaryhmä.

Päätös

Päätän, että tilaussopimus aivopainemittarin NeuroSmart LogO hankinnasta tehdään Nords Medical AB:n (SE556103283901) kanssa.

 

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on laitteen osalta 17 640,00 euroa. Kokonaisarvon laskennassa on huomioitu lisäksi hoidossa käytettävät katetrit neljän vuoden laskennalliselle ajalle (yhteensä 236 632,00 euroa).

 

Sopimus hankinnasta syntyy vasta kirjallisen tilaussopimuksen tekemisellä.

 

Tuomi Logistiikka Oy:n hankintapäälliköllä on oikeus sopimuksen toimeenpanoon.

 

Kulu kirjataan investointiohjelman riville pienet laiteinvestoinnit.

Allekirjoitus

Leila Haakana, hankintapäällikkö, Pirkanmaan hyvinvointialue

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue