Esitys
Tutkimuksesta vastaava Tampereen yliopiston lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnan apulaisprofessori Antti Vehkaoja hakee tutkimuslupaa tutkimukselle Selvitys riskinarvion käytöstä sydän- ja verisuonisairauspotilaiden hoidossa ajalle 15.7.2024- 31.12.2025. Tutkimuksen kesto määräytyy aloitusajankohdan mukaan ja tavoitteena on, että tulosten lopullinen yhteenveto ja raportointi tapahtuu viimeistään viimeisen vuosineljänneksen 2025 aikana.
Kyselytutkimus on osa 48 kuukauden mittaista CVDLINK-projektia, jonka tavoitteena on luoda tehokkaita tekoäly- ja dataohjattuja lääketieteen työkaluja parempaan diagnosointiin, riskien arviointiin ja hoitoon. Tavoitteena on kehittää tapoja hyödyntää reaalimaailman datalähteitä (real-world data) paremman päätöksenteon ja vaikuttavamman potilashoidon edistämiseksi. Tarkoituksena on selvittää toimintatapoja ja haasteita liittyen sydän- ja verisuonisairauksien yhteydessä käytettäviin riskinarvioihin.
Kysely lähetetään seuraaville Pirkanmaan hyvinvointialueen lähipalvelusairaaloissa ja/tai vastaanottoyksiköissä työskenteleville sairaanhoitajille ja lääkäreille seuraavissa kunnissa: Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi. Lisäksi kyselyä jaetaan Tampereen Sydänsairaalan eri yksiköihin erillisen tutkimuksen lupahakemusprosessin kautta.
Kyselyyn vastaaminen tapahtuu anonyymisti. Tutkimusaineisto käsitellään, tallennetaan ja säilytetään luottamuksellisesti tutkimushenkilökunnan ulkopuolisilta henkilöiltä suojattuna sähköisessä muodossa salasanasuojauksen takana tutkijoiden tietokoneilla. Tutkimuksen tuloksia voidaan hyödyntää myös esimerkiksi EU-hankkeen verkkosivuilla tai esitteissä. Lisäksi tutkimuksen tuloksia on mahdollista käyttää Anna Parviaisen väitöskirjan osa-artikkelissa. Tuloksia käsitellään siten, että yksittäiset osallistujat eivät ole yksilöitävissä. Tutkimusaineisto anonymisoidaan tutkimuksen päätyttyä tutkijoiden toimesta ja anonymisoitu aineisto arkistoidaan pysyvästi yliopiston verkkolevylle, ja voidaan siirtää tutkimushankkeen jälkeen hankkeen tuloksia hyödyntävien organisaatioiden käyttöön EU-hankkeen konsortion sisäisesti.