§ 1/2024 Sekvensointipalvelun hankinta

Lataa 

2001/2024

Päätöspäivämäärä

16.8.2024

Päätöksen tekijä

Tutkimuspäällikkö, kliinisen tutkimuksen palvelut

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen Strateginen ohjaus ja järjestäminen -tehtäväalueen toimintasääntö, Liite 1, mom. Irtaimen omaisuuden (pl. keskitetyt hankinnat) sekä palvelujen hankinta, luovuttaminen ja vuokraus

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Osastonylilääkäri Olli Lohi, puh. 050 3186249, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Osastonylilääkäri Olli Lohi esittää laboratorionäytteiden Sekvensointipalvelun hankintaa Novogeneltä.
Olli Lohi on pyytänyt toimittajan Novogene tarjouksen laboratorionäytteiden sekventointipalvelusta, tarkemmin Ihmisen koko genomin DNA- ja RNA-sekvensointi (WOBI). Palvelusopimus on voimassa kuusi (6) kuukautta sopimuksen luomisesta.

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. Tavarat, palvelut ja suunnittelukilpailut -​kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan hankintaohjetta.
Hankinta on tulleen esityksen mukaan hinnaltaan edullinen ja palvelu on käytettävissä heti. Novogenen palveluista on aikaisempaa kokemusta ja tämän perusteella tarjouspyyntö jätettiin Yritykselle. Erityisenä perusteena hankinnalle esityksessä todetaan, että palvelu on käytettävissä heti koska analysoitava aineisto on valmiina. 

Kyseessä on Ihmisen koko genomin DNA- ja RNA-sekvensointi (WOBI).
Yrityksen Novogene vastaavaa palvelua on käytetty aikaisemminkin ja palvelu on todettu asianmukaiseksi ja hinnaltaan kilpailukykyiseksi.
Lisäksi kyseisessä tapauksessa, laboratorionäytteiden jo ollessa kerättyinä, palvelu on saatavissa heti. 

Olli Lohi esittää, että sopimus sekvensointipalvelusta tehdään Novogenen (EORI Number: GB273975163000) kanssa (os. 25 Cambridge Science Park, Milton Road Cambridge CB4 0FM, United Kingdom). 

Hankintayksikkö on tarkastanut Yrityksen Novogene tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset ennen hankintapäätöksen tekemistä.

Hankinta-​asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjous tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi,​ kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään sähköisessä arkistossa.

Tilaussopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä,​ että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii osastonylilääkäri Olli Lohi. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 21 109.08 euroa, kuuden (6) kuukauden sopimuksen voimassaoloajan (sisältäen option käytön).

Päätös

Päätän, että sopimus sekvensointipalvelusta tehdään toimittajan Novogene, EORI Number: GB273975163000 kanssa.
Sopimuksen omistajatahona on TKIO-toimialueen Tutkimuksen asiantuntijapalvelut, vastuuhenkilönä Tutkimuspäällikkö. Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta
21 109,08 euroa sopimuskauden aikana (sisältäen option). Palveluhankinnan kustannukset osoitetaan kustannuspaikkaan 50660, projektiin SA108/5406.

Allekirjoitus

Anu Viitala, tutkimuspäällikkö, TKIO-toimialue

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue