Konserni- ja toimitilajaosto, kokous 13.8.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 58 Omistajan ennakkokäsitys Keiturin Sote Oy:n työehtosopimuksen valintaa koskien

15586/2024

Valmistelija

  • Timo Tiainen, KONSERNIOHJAUKSEN PÄÄLLIKKÖ, timo.tiainen@pirha.fi

Perustelut

Avaintyönantajat AVAINTA ry on valtakunnallinen monitoimialainen yksityisen sektorin työnantajaedunvalvontajärjestö kuntien ja kuntayhtymien määräysvallassa oleville osakeyhtiöille ja säätiöille sekä kunnille palveluita tuottaville yksityisille yhtiöille ja muille yhteisöille. Avainta ry:n ylimääräinen jäsenkokous 27.10.2023 päätti käynnistää yhdistyksen lakkautusprosessin, jonka mukaan Avainta ry:n operatiivinen toiminta lakkaisi 1.1.2025 lukien. Voimassa oleva työehtosopimus jatkuu kuitenkin 30.4.2025 saakka.

Keiturin Sote Oy:n tulee siis päättää näiltä osin uudesta työehtosopimuksesta, joka tulee koskemaan terveyspalvelujen, sosiaalipalvelujen ja hallinnon työntekijöitä. Keiturin Sote Oy:n toimitusjohtaja Kari Nuuttila esittelee jaoston kokouksessa työsehtosopimuksen valmistelun taustoja ja selvitettyjä vaihtoehtoja.  

Hallintosäännön 31 §:n mukaan konserni- ja toimitilajaosto päättää hyvinvointialueen ennakkokannan antamisesta omistajaohjaukseen liittyvissä merkittävissä asioissa. Konserniohjeen kohdan 16 mukaan tytäryhteisön on hankittava omistajan ennakkokäsitys muun yhteisössä noudatettavan työehtosopimuksen valintaa tai vaihtamista koskevassa asiassa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Juhani Sand, KONSERNIPALVELUJOHTAJA, juhani.sand@pirha.fi

Konserni- ja toimitilajaosto päättää

  • antaa omistajan ennakkokäsityksen työehtosopimuksen valintaa koskevassa kysymyksessä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kuultiin asiantuntijana Keiturin Sote Oy:n toimitusjohtaja Kari Nuuttilaa.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).