§ 122/2024 Päätös virantoimitusvelvollisuuden muuttamisesta

Lataa 

20685/2024

Päätöspäivämäärä

25.9.2024

Päätöksen tekijä

Sosiaalityön johtaja, vammaispalvelut

Päätöksen perustelut

Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 23 § 

Hallintosääntö 45 § 

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Sosiaalityön johtaja Sonja Vuorela, puh. 044 730 6694 etunimi.sukunimi@pirha.fi

Sosiaaliohjaaja Hanna Hulkon kanssa on pidetty 26.8.2024  yhteistoimintaneuvottelu ja samalla viranhaltijalain mukainen kuulemistilaisuus mahdollisista tehtävämuutoksista. Mahdollisen virantoimitusvelvollisuuden muuttamisen perusteena ovat vammaissosiaalityön uudelleenorganisointiin liittyvät työjärjestelyt. Uudelleenorganisointiin liittyvistä työjärjestelyistä on pidetty yhteistoimintaneuvotteluita yhdessä järjestöjen kanssa. 

Vammaissosiaalityö on uudelleenorganisoitumassa siten, että aiempien lähipalvelualueiden sijaan vammaissosiaalityöhön muodostetaan sekä keskitettyjen toimintojen tiimejä että alueellisia lähitiimejä, joissa hoidetaan nykyisistä alue- ja kuntarajoista riippumattomia kokonaisuuksia. Uudessa organisaatiorakenteessa vammaissosiaalityöhön muodostuu vammaisten asiakasohjauksen, vammaisten lasten ja nuorten palveluiden, vammaisten asumispalveluiden ja vammaisten kotona asumista tukevien palveluiden yksiköt 

Vammaissosiaalityön organisointi on ollut mukana osana yhteistoimintaneuvotteluita, joita on käyty 15.1.-4.3.2024.  

Alustavasti on kartoitettu henkilöstön halukkuutta siirtyä uuden tiimirakenteen mukaisiin tehtäviin kyselyllä, joka on toteutettu ajalla 6.-17.5.2024.  

Tähän asti Hanna Hulkko on työskennellyt sosiaaliohjaajan virassa eteläisellä alueella ja toimipiste on ollut Valkeakoskella.

Kuulemistilaisuudessa ehdotettiin, että Hanna Hulkko toimisi jatkossa vammaisten kotona asumista tukevien palveluiden yksikössä sosiaaliohjaajan virassa, johon tehtävään kuuluu ko. tiimin sosiaaliohjaajan tehtävät ml. palvelusuunnitelmien ja palvelupäätösten tekeminen. Viran pääasiallisena sijoituspaikkana olisi muutoksen jälkeen vammaissosiaalityön toimipiste Lempäälässä. Toimipiste voi myöhemmin vaihtua. Työ edellyttää liikkumista ensisijaisesti koko eteläisen lähitiimin toiminta-alueella. Muita muutoksia palvelussuhteen ehtoihin ei esitetyn muutoksen yhteydessä tehtäisi.

Yhteistoimintaneuvottelussa ja kuulemiselle varatussa tilaisuudessa on laajemmin ja tarkemmin käyty läpi tuleviin muutoksiin ja virantoimitusvelvollisuuteen liittyvät asiat. Samassa tilaisuudessa on käyty läpi tehtävän alustavaa tehtäväkuvausta. 

Hanna Hulkko suostuu muutokseen.

 

Päätös

Päätän, että Hanna Hulkon virantoimitusvelvollisuutta muutetaan selosteen mukaisesti 1.10.2024 alkaen. 

Palkkaus ja muut virkasuhteen ehdot säilyvät ennallaan. 

Allekirjoitus

Sonja Vuorela, sosiaalityön johtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue