Asiakkuus- ja laatujaosto, kokous 21.10.2024

Esityslista on tarkastettu

§ 75 Vaikuttavuuden tietojohtamisen tiekartta Pirkanmaan hyvinvointialueella

377/2022

Valmistelija

  • Pia Seppänen, TIETOJOHTAMISEN KEHITYSPÄÄLLIK, pia.seppanen@pirha.fi

Perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen onnistumisen edellytyksenä on laadukas ja ajantasainen tieto, jonka avulla niin strategiset, kuin operatiiviset päätökset voidaan tehdä. Tarvitsemme tietoa myös annettujen hoitojen sekä palveluiden vaikutuksista, jotta voimme tavoitella Pirkanmaalaisten parempaa terveyttä, toimintakykyä ja hyvinvointia käytettävissä olevilla resursseilla.

Vaikuttavuuden tietojohtamisen tarkoituksena on edistää vaikuttavuusperusteisen ohjauksen tietotarpeiden tunnistamista, arvioinnissa käytettävän tiedon laatua sekä lisätä osaamista vaikuttavuustiedon hyödyntämiseen. Lisäksi järjestelmäkehityksellä pyritään vahvistamaan mm. yhtenäisen tietopohjan muodostumista, kustannusten yhdistämistä asiakastietoihin sekä mahdollistaa palveluketjujen seuraaminen. Raportointia kehittämällä ja tietoa hyödyntämällä tuetaan vaikuttavuusperusteista ohjausta, omissa sekä ostetuissa palveluissa.

Pirkanmaan hyvinvointilaueen tietojohtamisen viitekehys on tiedon tuottaminen, tiedon jalostaminen ja tiedon hyödyntäminen. Myös vaikuttavuuden tietojohtamisen tiekarttaa ja sen edistämistä tarkastellaan näiden kolmen näkökulman kautta.

Tietojohtamisen kehityspäällikkö Pia Seppänen esittelee Pirkanmaan hyvinvointialueen vaikuttavuuden tietojohtamisen tiekartan asiakkuus- ja laatujaostolle.

Liitteenä Vaikuttavuuden tietojohtamisen tiekartta Pirkanmaan hyvinvointialueella -diaesitys.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juha Kinnunen, PALVELULINJAJOHTAJA SAIRAALAPALV., juha.kinnunen@pirha.fi

Asiakkuus- ja laatujaosto päättää merkitä tiedoksi vaikuttavuuden tietojohtamisen tiekartan Pirkanmaan hyvinvointialueella.