§ 23/2022 Vastuualuejohtajan valinta: vastaanottopalvelujen johtaja, ylilääkäri

Lataa 

459/2022

Päätöspäivämäärä

6.10.2022

Päätöksen tekijä

Sote-johtaja

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö § 21.

Esitys

Aluehallitus perusti kokouksessaan 8.88.2022 § 160 vastaanottopalvelujen johtaja, ylilääkärin viran. Virka täytetään toistaiseksi voimassa olevana 1.1.2023 alkaen. Virkaan 1.1.2023 alkaen valittu henkilö voidaan ottaa määräaikaiseen ja mahdollisesti osa-aikaiseen virkasuhteeseen enintään 31.12.2022 saakka.

Kelpoisuusehtona on ylempi korkeakoulututkinto, erikoislääkäri soveltuvalla erikoisalalla ja vastuualueen tuntemus ja riittävä kokemus johtamistehtävistä. Tehtävässä edellytetään riittävää kokemusta vastaavista tehtävistä. Lisäksi edellytetään hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, esiintymisvalmiuksia sekä hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa. Eduksi katsotaan kykyä hallita ja koordinoida laajoja kokonaisuuksia ja toimeenpanna uudistuksia.   

Vastaanottopalvelujen johtaja, ylilääkärin  virka on ollut sisäisessä ilmoittautumismenettelyssä 19.8.-4.9.2022. Virkaan ilmoittautui 11 henkilöä, joista 10 täytti viralle asetetut kelpoisuusehdot. Haastatteluun kutsuttiin kolme henkilöä. Haastattelijoina toimivat  Eeva Torppa-Saarinen ja Sari Mäkinen.

Hakijoista on tehty ansiovertailu. Ansiovertailu sisältää virkaan ilmoittautuneet, jonka lisäksi valinnassa on huomioitu muut liikkeenluovutuksen piirissä olevat kelpoisuusvaatimukset täyttävät henkilöt. Virkaan valitaan ansiovertailun ja kokonaisarvioinnin perusteella sopivin henkilö. Valintapäätöksessä otetaan huomioon hakuilmoituksen kelpoisuusehtojen mukainen koulutus, työkokemus ja viran kannalta merkitykselliset henkilökohtaiset ominaisuudet. Nämä ominaisuudet on kartoitettu ilmoittautumismenettelyssä olevien lisäkysymysten sekä haastattelujen perusteella. 

Valintaa valmistelevan ryhmän yksimielisenä esityksenä on, että ansiovertailun ja kokonaisarvioinnin perusteella sopivin vastaanottopalvelujen johtajan, ylilääkärin virkaan on Mauri Jokinen.

Päätös

1. ansiovertailun ja haastattelun perusteella vastaanottopalvelujen johtaja, ylilääkärin virkaan valitaan Mauri Jokinen,

2. virka täytetään toistaiseksi voimassa olevana 1.1.2023 alkaen. Virkaan 1.1.2023 alkaen valittu henkilö voidaan ottaa määräaikaiseen ja mahdollisesti osa-aikaiseen virkasuhteeseen enintään 31.12.2022 saakka,

3. koeaikaa ei käytetä, koska valittava henkilö on hoitanut vastaavantyyppisiä tehtäviä nykyisissä työtehtävissään,

4. vastaanottopalvelujen johtaja, ylilääkärin tehtäväkohtaisesta palkasta erillisen liitteen mukaisesti,

5. virkavalinta on ehdollinen, kunnes terveydentilaa koskeva selvitys on toimitettu. Toistaiseksi voimassa oleva viranhoitomääräys tehdään, kun ehdollisen valinnan kohteena oleva henkilö on toimittanut terveydellisiä edellytyksiä koskevan selvityksen, ja valintapäätös on lainvoimainen.

Allekirjoitus

Taru Kuosmanen, sosiaali- ja terveysjohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue