Henkilöstöjaosto, kokous 27.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 60 Työterveyshuollon kattotoimintasuunnitelma

Valmistelija

  • Taru Kotiniitty, Työsuojelupäällikkö, taru.kotiniitty@pirha.fi

Perustelut

Aluehallitus on hyväksynyt työterveyshuollon järjestämissopimuksen kokouksessaan 10.10.2022. Järjestämissopimuksen lisäksi  työnantajan tulee laatia työterveyshuoltolain (1383/20021) 11 §:n mukainen toimintasuunnitelma. Suunnitelman tulee sisältää työterveyshuollon yleiset tavoitteet sekä työpaikan olosuhteisiin perustuvat tarpeet ja niistä johtuvat toimenpiteet ottaen huomioon mitä 1, 4 ja 12 §:ssä säädetään. Työpaikkakäynteihin ja muihin työterveyshuollon suorittamiin selvityksiin perustuen toimintasuunnitelmaa tulee tarkistaa vuosittain.

Pirkanmaan hyvinvointialueelle laaditaan tämän ns. kattosuunnitelman lisäksi palvelulinjoittain  osatoimintasuunnitelmat, joiden tarkoituksena on kartoittaa palvelulinjakohtaiset työterveysyhteistyön tarpeet ja suunnitella tarvittavat toimenpiteet sekä seuranta. 

Lisäksi Taru Kotiniitty esittelee työterveyshuollon valmistelun tilannekatsauksen. 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Taina Niiranen, henkilöstöjohtaja, taina.niiranen@pirha.fi

Jaosto

1) hyväksyy työterveyshuollon ns. kattosuunnitelman

2) merkitsee työterveyshuollon valmistelun tilannekatsauksen tiedoksi

Päätös

Henkilöstöjaosto päätti hyväksyä työterveyshuollon toimintaohjelman ja merkitä tiedoksi työterveyshuollon valmistelun tilannekatsauksen. 

Kokouskäsittely

Asian esittelijä henkilöstöjohtaja Taina Niiranen muutti päätösehdotustaan seuraavasti: 

Henkilöstöjaosto päättää hyväksyä työterveyshuollon toimintaohjelman ja merkitä tiedoksi työterveyshuollon valmistelun tilannekatsauksen.

Merkittiin, että kuultiin asiantuntijana erityisasiantuntija/työsuojelupäällikkö Taru Kotiniittyä § 60 käsittelyn aikana.