§ 15/2022 Henkilöstökyselyn hankinta, Mcompetence Oy

Lataa 

530/2022

Päätöspäivämäärä

14.10.2022

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 21

Esitys

Pirkanmaan hyvinvointialueen työntekijäkokemusta on valmisteltu monialaisessa pientyöryhmässä. Valmistelussa on selvitetty kattavasti luovuttavien organisaatioiden työntekijäkokemuksen mittaamisen käytännöt ja toimintamallit. Näiden perusteella on luotu suunnitelma hyvinvointialueen työntekijäkokemuksen kokonaisuuden mittaamisesta. Työntekijäkokemuksen mittaaminen on moniulotteinen kokonaisuus ja sen yksi osa on strategialähtöinen säännöllinen henkilöstökysely.

QWL on uuden sukupolven henkilöstökysely, jonka avulla pystytään tarkastelemaan henkilöstön suorituskyvyn ja hyvinvoinnin tilaa sekä puuttumaan proaktiivisesti niissä esiintyviin ongelmiin tai kehittämiskohteisiin. QWL-henkilöstökysely on suomalainen Lapin yliopistossa kehitetty tieteellinen innovaatio, ja sitä käytetään laajasti julkisissa sosiaali- ja terveyspalveluissa sekä kunnissa. Pirkanmaalla QWL-henkilöstökysely on käytössä Tampereen kaupungilla. QWL-kyselyn käyttö Pirkanmaan hyvinvointialueella mahdollistaa alueiden välisen vertailun, sekä vertailun Tampereen kaupungin aiempiin mittaustuloksiin.

Organisaation aloittaessa vuonna 2023 QWL-henkilöstökysely on tarkoitus toteuttaa kertaluontoisesti. Tulevaisuudessa kyselyn toteuttamisen frekvenssi arvioidaan uudelleen, suositellun toimintamallin ollessa 3–4 kertaa vuodessa.

Pirkanmaan hyvinvointialueen säännöllisenä henkilöstökyselynä käytetään QWL-mittaria. Henkilöstökyselyn toteutus ostetaan Mcompetence Oy:lta. VideCatch menetelmällä toteutetun kertakyselyn käyttöoikeus sisältää vakiomuotoisen työelämän laadun QWL-kyselyn toteuttamisen, pääkäyttäjien opastuksen sekä online tulosten raportoinnin. Kertakyselyn kokonaisarvo on 26 790 € (henkilömäärä 19 000). Lisäksi hankitaan samansisältöisiä perehdytystilaisuuksia ylemmälle johdolle yksi (1) ja lähijohdolle kolme (3). Perehdytystilaisuuksien hankinnan kokonaisarvo on 8000 €. Lisäksi hankitaan kolme (3) samansisältöistä lähijohtajille suunnattua perehdytystilaisuutta tulosten tehokkaaseen hyödyntämiseen kokonaishintaan 4500 €. Kaikki perehdytystilaisuudet järjestetään verkossa.

Hankinnan kokonaisarvo on 39 290 € (vuosi 2023).

Päätös

Päätän, että Mcompetence Oy:lta hankitaan QWL kertakysely johdon ja lähijohdon perehdytyksen sekä lähijohdon perehdytyksen tulosten hyödyntämiseen liitteenä olevan tarjouksen mukaisesti.
Hankinnan kokonaisarvon on 39 290 €.

Allekirjoitus

Juhani Sand, konsernipalvelujohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue