§ 23/2022 Ostokulujen yhdistämisen asiantuntijapalvelun hankinta, kynnysarvon alittava pienhankinta (hankintalaki 25§)

Lataa 

622/2022

Päätöspäivämäärä

8.11.2022

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 21

Esitys

Pirkanmaan hyvinvointialueen hankintatoimen organisoituminen ja hankintaohjelman valmistelu on käynnissä. Hyvinvointialue muodostuu 23 kunnasta ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä siirtyvistä sosiaali- ja terveyspalvelujen ja pelastuspalvelujen toiminnoista. Kokonaisuuteen liittyy huomattava määrä palvelujen, aineiden, tavaroiden ja materiaalien sekä urakoiden ostoa. Hankintatoiminnan tulee perustua tietoon, ja tietoperustaa ostojen kohdentumisesta on vahvistettava. Aiemmin hyvinvointialueen valmistelussa ei ole kerätty ostodatasta rivitason tietoja.

Asiantuntijapalvelun kohteena on ostokulujen yhdistäminen ja analyysi, joka tuottaa tietoa hyvinvointialueen muodostamien organisaatioiden ostojen määrästä ja niiden kohdistumisesta (mm. tileittäin ja toimittajittain). Hankinnan kohde on tarkemmin kuvattu oheisella sopimuksella ja sitä täsmentävällä tarjouksella (projektisuunnitelma). Aineisto kerätään vuosilta 2021 ja 2022.

Leader´s Beacon Group Oy:llä on ajankohtaista kokemusta ostokulujen yhdistämisen toteuttamisesta hyvinvointialuekontekstissa. Tilaajavastuulain mukaiset selvitykset tarjoajasta on tarkastettu.

Edellä mainitun perusteella asiantuntijapalvelu esitetään hankittavaksi Leader´s Beacon Group Oy:ltä (Y-tunnus: 2558874-4 ) hintaan 914 € /työpäivä (ilman arvonlisäveroa). Laskutus perustuu toteutuneiden työpäivien määrään. Työmääräarvio projektin alkuvaiheessa on 17-22 työpäivää, jonka mukainen maksimiveloitus on 20 702€ ilman arvonlisäveroa. Sopimus ei sisällä vähimmäis- tai määräostovelvoitetta.

Hankinnasta laaditaan sopimus liitteenä olevan sopimusluonnoksen mukaisesti. Sopimus syntyy sopimuksen allekirjoittamisella, ei hankintapäätöksen tiedoksiannolla.

 

Lisätietoja valmistelusta:
Hankintajohtaja Anniina Tirronen, puh. +358 40 801 6378, anniina.tirronen(at)pirha.fi
Kehittämispäällikkö Anni Kurvinen, puh. +358 40 612 8170, anni.kurvinen(at)pirha.fi

Päätös

Päätän, että ostokulujen yhdistämisen asiantuntijapalvelu hankitaan esityksen mukaisesti Leader´s Beacon Group Oy:ltä (Y-tunnus 2558874-4).

Hankinnan kohteena on niiden organisaatioiden, jotka muodostavat Pirkanmaan hyvinvointialueen 1.1.2023 ostokulujen yhdistäminen yhdeksi eri näkökulmista tarkasteltavaksi kokonaisuudeksi.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta yhteensä enintään 25 000 €. Kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 80100 Hankinta yhteiset.

Työpäivän hinta on 914 € ilman arvonlisäveroa. Laskutus perustuu toteutuneiden työpäivien määrään. Työmääräarvio projektin alkuvaiheessa on 17-22 työpäivää, jonka mukainen maksimiveloitus on 20 702 € ilman arvonlisäveroa. Sopimus ei sisällä vähimmäis- tai määräostovelvoitetta.

Työ alkaa tavoitteellisesti marraskuussa 2022 ja päättyy tammi-helmikuussa 2023.

Kyseessä on hankintalain 25 § kansallisen kynnysarvon alittava hankinta.
Asiassa tehdään hankintasopimus. Hankintapäätös on hyvinvointialuetta sitova vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

Kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 80100 Hankinta yhteiset.
Sopimuksen omistaja on Juhani Sand ja sopimuksen käytännön yhteyshenkilö Emma Lindström.

Allekirjoitus

Pasi Virtanen, konsernipalvelujohtajan varahenkilö

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue