§ 47/2022 Palvelupäällikön valinta: lastensuojelun sosiaali- ja perhetyön vastuuyksikkö; lasten, nuorten ja perheiden palvelulinja

Lataa 

579/2022

Päätöspäivämäärä

21.11.2022

Päätöksen tekijä

Sote-johtaja

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö 21 §.

Esitys

Aluehallitus perusti kokouksessaan 10.10.2022 § 232 palvelupäällikön, lastensuojelun sosiaali- ja perhetyön VY viran. Virka täytetään toistaiseksi voimassa olevana 1.1.2023 alkaen. 

Kelpoisuusehtona virkaan on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja sosiaalityöntekijän pätevyys.

Lastensuojelun sosiaali- ja perhetyön palvelupäälliköltä edellytetään lastensuojelulain ja siihen liittyvien palvelujen ja asiakasprosessien hyvää tuntemusta palvelusisältöjen ja esihenkilötyön näkökulmasta. Tehtävässä edellytetään osaamista ja kokemusta päällikkö- ja/tai lähiesihenkilötason johtamistyöstä. Eduksi katsotaan kyky toimia moniammatillisessa ympäristössä ja osallistua monialaiseen verkostojen johtamiseen. Eduksi katsotaan muutoksen johtamiskyky ja halu kehittää aluetason palveluprosesseja. Lisäksi edellytetään hyviä vuorovaikutustaitoja.

Palvelupäällikön virka on ollut sisäisessä ilmoittautumismenettelyssä 14.10-30.10.2022. Virkaan ilmoittautui 11 henkilöä. Kaikki täyttivät viralle asetetut kelpoisuusehdot. Haastatteluun kutsuttiin 9 henkilöä, joista 1 oli ilmoittautunut toiselle vastuualueelle. Haastattelijoina toimivat Sanna Rautalammi ja Hanna Lähteenmäki. Yksi haastattelu toteutettiin yhteisesti hakijan ilmoittautumisten pohjalta ja haastattelussa mukana oli Kaisa Bragge. 

Hakijoista on tehty ansiovertailu. Ansiovertailu sisältää virkaan ilmoittautuneet, jonka lisäksi valinnassa on huomioitu muut liikkeenluovutuksen piirissä olevat kelpoisuusvaatimukset täyttävät henkilöt. Virkaan valitaan ansiovertailun ja kokonaisarvioinnin perusteella sopivin henkilö. Valintapäätöksessä otetaan huomioon hakuilmoituksen kelpoisuusehtojen mukainen koulutus, työkokemus ja viran kannalta merkitykselliset henkilökohtaiset ominaisuudet. Nämä ominaisuudet on kartoitettu ilmoittautumismenettelyssä olevien lisäkysymysten sekä haastattelujen perusteella. Ansiovertailu on oheismateriaalina.

Valintaa valmistelevan ryhmän yksimielisenä esityksenä on, että ansiovertailun ja kokonaisarvioinnin perusteella sopivin lastensuojelun sosiaali- ja perhetyön palvelupäällikön virkaan on Minna Kuusela. Mahdollisen kieltäytymisen varalle valitaan ensimmäiseksi varaksi Kaisu Heikkilä.

Hyvinvointialueen hallintosäännön mukaan sosiaali- ja terveysjohtaja päättää palvelupäällikköjen valinnasta.
 

Päätös

ansiovertailun ja haastattelun perusteella lastensuojelun sosiaali- ja perhetyön palvelupäällikön virkaan valitaan Minna Kuusela ja hänen kieltäytymisensä varalta ensimmäiseksi varaksi Kaisu Heikkilä,

virka täytetään toistaiseksi voimassa olevana 1.1.2023 alkaen,

koeaikaa ei käytetä, koska valittava henkilö on hoitanut vastaavantyyppisiä tehtäviä nykyisissä työtehtävissään,

palvelupäällikön tehtäväkohtaisesta palkasta päätetään erillisen liitteen mukaisesti,

virkavalinta on ehdollinen, kunnes terveydentilaa koskeva selvitys on toimitettu.

Toistaiseksi voimassa oleva viranhoitomääräys tehdään, kun ehdollisen valinnan kohteena oleva henkilö on toimittanut terveydellisiä edellytyksiä koskevan selvityksen, ja valintapäätös on lainvoimainen.

Allekirjoitus

Taru Kuosmanen, sosiaali- ja terveysjohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue