§ 95/2022 Palvelupäällikön valinta: kotihoito, kotona asumista tukevien palvelujen vastuuyksikkö

Lataa 

580/2022

Päätöspäivämäärä

21.12.2022

Päätöksen tekijä

Sote-johtaja

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö 45 §.

Esitys

Aluehallitus perusti kokouksessaan 10.10.2022 § 232 yhdeksän (9) kotona asumista tukevien palvelujen vastuuyksikön palvelupäällikön virkaa. Virat täytetään toistaiseksi voimassa olevana 1.1.2023 alkaen. Virkaan 1.1.2023 alkaen valittu henkilö voidaan ottaa määräaikaiseen ja mahdollisesti osa-aikaiseen virkasuhteeseen enintään 31.12.2022 saakka. 

Kelpoisuusehtona virkaan on soveltuva korkeakoulututkinto tai aikaisempi opistotason tutkinto täydennettynä soveltuvalla esihenkilö- tai johtamiskoulutuksella. Tehtävä edellyttää, että palvelupäällikkö tuntee johtamansa alueen lainsäädännön ja substanssin sekä roolin palveluketjussa. Tehtävässä edellytetään hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä esiintymisvalmiuksia ja hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa. Tehtävä edellyttää kokemusta esimiestyöstä sekä kykyä toimeenpanna uudistuksia.

Palvelupäällikön virat ovat olleet sisäisessä ilmoittautumismenettelyssä 14.¬–30.10.2022. Virkoihin ilmoittautui 31 henkilöä, joista 30 täytti viralle asetetut kelpoisuusehdot. Yksi kelpoisista ilmoittautuneista ei kuulu liikkeenluovutuksen piirissä siirtyvään henkilöstöön. Palvelupäälliköiden virkoja täytettiin perustuen kokonaisarviointiin ansiovertailun sekä haastatteluiden ja ansiovertailun perusteella. Tehtävään valittiin sosiaali- ja terveysjohtajan päätöksellä 24.11.2022 § 69 Marianne Viitasalo-Männistö, joka ei ottanut tehtävää vastaan. Taru Rajala haastateltiin 8.12. ja haastattelijoina haastattelussa toimivat Mari Ollinpoika ja Sirkku Miettinen. 

Hakijoista on tehty ansiovertailu. Ansiovertailu sisältää virkoihin ilmoittautuneet. Virkaan valitaan ansiovertailun ja kokonaisarvioinnin perusteella sopivin henkilö. Valintapäätöksessä otetaan huomioon hakuilmoituksen kelpoisuusehtojen mukainen koulutus, työkokemus ja viran kannalta merkitykselliset henkilökohtaiset ominaisuudet. Nämä ominaisuudet on kartoitettu ilmoittautumismenettelyssä olevien lisäkysymysten sekä haastattelujen perusteella. 

Valintaa valmistelevan ryhmän yksimielisenä esityksenä on, että ansiovertailun, haastattelun ja kokonaisarvioinnin perusteella sopivin kotona asumista tukevien palvelujen vastuuyksikön palvelupäällikön virkaan on Taru Rajala. Sijoituspaikka virkasuhteen alkaessa on läntinen lähijohtamisalue.

Hyvinvointialueen hallintosäännön mukaan sosiaali- ja terveysjohtaja päättää palvelupäälliköiden valinnasta.
 

Päätös

ansiovertailun ja haastattelun perusteella palvelupäällikön virkaan, kotona asumista tukevien palvelujen vastuuyksikkö, valitaan Taru Rajala,

sijoituspaikka virkasuhteen alkaessa on läntinen lähijohtamisalue,

virka täytetään toistaiseksi voimassa olevana 1.1.2023 alkaen. Virkaan 1.1.2023 alkaen valittu henkilö voidaan ottaa määräaikaiseen ja mahdollisesti osa-aikaiseen virkasuhteeseen enintään 31.12.2022 saakka,

koeaikaa ei käytetä, koska valittava henkilö on hoitanut vastaavantyyppisiä tehtäviä nykyisissä työtehtävissään,

palvelupäällikön, kotona asumista tukevien palvelujen vastuuyksikkö, tehtäväkohtaisesta palkasta päätetään erillisen liitteen mukaisesti,

virkavalinta on ehdollinen, kunnes terveydentilaa koskeva selvitys on toimitettu. 

Toistaiseksi voimassa oleva viranhoitomääräys tehdään, kun ehdollisen valinnan kohteena oleva henkilö on toimittanut terveydellisiä edellytyksiä koskevan selvityksen, ja valintapäätös on lainvoimainen.
 

Allekirjoitus

Taru Kuosmanen, sosiaali- ja terveysjohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue