§ 62/2022 Palvelupäällikön valinta: työikäisten sosiaalityön ja -ohjauksen vastuuyksikkö, avopalvelujen palvelulinja

Lataa 

577/2022

Päätöspäivämäärä

22.12.2022

Päätöksen tekijä

Sote-johtaja

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö 45 §.

Esitys

Aluehallitus perusti kokouksessaan 10.10.2022 § 232, palvelupäällikön, työikäisten sosiaalityön ja -ohjauksen VY, viran. Virka täytetään toistaiseksi voimassa olevana 1.1.2023 alkaen. Virkaan 1.1.2023 alkaen valittu henkilö voidaan ottaa määräaikaiseen ja mahdollisesti osa-aikaiseen virkasuhteeseen enintään 31.12.2022 saakka.

Kelpoisuusehtona on ylempi korkeakoulututkinto, sosiaalityöntekijän pätevyys. Kelpoisuusehto on vahvistettu sosiaali- ja terveysjohtajan päätöksellä 30.11.2022 § 79. Palvelupäälliköltä edellytetään soveltuvaa ammatillista koulutusta ja työkokemusta sekä työikäisten sosiaalipalvelujen tuntemusta. Tehtävä edellyttää toiminnan ja talouden johtamisosaamista ja työkokemusta sekä sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädännön tuntemusta. Lisäksi edellytetään hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, esiintymisvalmiuksia sekä hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa. Eduksi katsotaan kyky toimeenpanna muutoksia uudessa toimintaympäristössä.

Palvelupäällikön virka on ollut sisäisessä ilmoittautumismenettelyssä 19.-30.10.2022 ja 2.-14.12.2022. Virkaan ilmoittautui seitsemän henkilöä. Kaikki täyttivät viralle asetetut kelpoisuusehdot. Haastatteluun kutsuttiin seitsemän henkilöä. Haastattelijoina toimivat Maria Päivänen ja Elina Anttila.

Hakijoista on tehty ansiovertailu. Ansiovertailu sisältää virkaan ilmoittautuneet, jonka lisäksi valinnassa on huomioitu muut liikkeenluovutuksen piirissä olevat kelpoisuusvaatimukset täyttävät henkilöt. Virkaan valitaan ansiovertailun ja kokonaisarvioinnin perusteella sopivin henkilö. Valintapäätöksessä otetaan huomioon hakuilmoituksen kelpoisuusehtojen mukainen koulutus, työkokemus ja viran kannalta merkitykselliset henkilökohtaiset ominaisuudet. Nämä ominaisuudet on kartoitettu ilmoittautumismenettelyssä olevien lisäkysymysten perusteella. Ansiovertailu on oheismateriaalina.

Valintaa valmistelevan ryhmän yksimielisenä esityksenä on, että ansiovertailun ja kokonaisarvioinnin perusteella sopivin työikäisten sosiaalityön ja -ohjauksen palvelupäällikön virkaan on Reeta Vainio.

Hyvinvointialueen hallintosäännön mukaan sosiaali- ja terveysjohtaja päättää palvelupäällikön valinnasta.

Päätös

ansiovertailun perusteella työikäisten sosiaalityön ja -ohjauksen palvelupäällikön virkaan valitaan Reeta Vainio,

virka täytetään toistaiseksi voimassa olevana 1.1.2023 alkaen. Virkaan 1.1.2023 alkaen valittu henkilö voidaan ottaa määräaikaiseen ja mahdollisesti osa-aikaiseen virkasuhteeseen enintään 31.12.2022 saakka,

koeaikaa ei käytetä, koska valittava henkilö on hoitanut vastaavantyyppisiä tehtäviä nykyisissä työtehtävissään,

työikäisten sosiaalityön ja -ohjauksen palvelupäällikön tehtäväkohtaisesta palkasta päätetään erillisen liitteen mukaisesti,

virkavalinta on ehdollinen, kunnes terveydentilaa koskeva selvitys on toimitettu.

Toistaiseksi voimassa oleva viranhoitomääräys tehdään, kun ehdollisen valinnan kohteena oleva henkilö on toimittanut terveydellisiä edellytyksiä koskevan selvityksen, ja valintapäätös on lainvoimainen.

Allekirjoitus

Taru Kuosmanen, sosiaali- ja terveysjohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue