§ 35/2022 Terveysportti-palvelun hankinta vuodelle 2023

Lataa 

846/2022

Päätöspäivämäärä

23.12.2022

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 21

Esitys

Terveysportti (www.terveysportti.fi) on lääketieteellisen tiedonhallinnan ja terveydenhuollon laadun parantamisen työkalu, joka tarjoaa terveydenhuollon ammattilaisille laajan, ajantasaisen, luotettavan, helposti ja nopeasti saatavilla olevan tiedon potilaiden hoidon tueksi.

Kustannus Oy Duodecim (y-tunnus 0558287-1) on tehnyt 8.11.2022 Terveysportti-palvelusta tarjouksen Pirkanmaan hyvinvointialueelle (y-tunnus 3221308-6). Terveysporttia voivat käyttää myös Fimlab Laboratoriot Oy (y-tunnus 2392519-6) ja Tays Sydänkeskus Oy (y-tunnus 2298047-6). Tekonivelsairaala Coxa Oy (y-tunnus 1861209-9) voi halutessaan liittyä sopimukseen erillispäätöksellä. Tarjouksen arvonlisäveroton kokonaishinta vuodelle 2023 on 576.363 euroa.

Pirkanmaan hyvinvointialue hankkii Terveysportti-palvelun suorahankintana Kustannus Oy Duodecimilta vuodelle 2023. Suorahankinta on mahdollinen hankintalain 40 §:n mukaan silloin, kun teknisestä tai yksinoikeuden suojaamiseen liittyvästä syystä vain tietty toimittaja voi toteuttaa hankinnan ja järkeviä, vaihtoehtoisia tai korvaavia ratkaisuja ei ole. Kustannus Oy Duodecimin Terveysportti-palvelu sisältää pitkän ajan kuluessa syntynyttä ja ainutlaatuista sisältöä, mikä on Pirkanmaan hyvinvointialueen lääketieteen ja hoitotyön kliinisessä ja tutkimustoiminnassa välttämätöntä. Terveysportti-palvelua sisällöltään ja laajuudeltaan vastaavaa palvelua suomalaiseen toimintaympäristöön ei ole muualta saatavilla. Kustannus Oy Duodecim omistaa tai hallinnoi Terveysportti-palvelun osioiden ja tietokantojen tekijänoikeutta ja myös tekijänoikeuden suojaamiseen liittyvästä syystä johtuen hankinta on perusteltu.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Vastuualuejohtaja Katja Luojus esittää Terveysportti-palvelun hankintaa Kustannus Oy Duodecimilta kokonaishankintahintaan 576.363 euroa (alv 0 %) liitteenä olevan tarjouksen hinnoittelun mukaisesti.

 

Päätös

Päätän vastuualuejohtaja Katja Luojuksen esityksen mukaisesti, että Terveysportti-palvelu hankitaan vuodelle 2023 Kustannus Oy Duodecimilta asiatekstissä ilmenevässä laajuudessa ja päätöksen liitteenä olevan tarjouksen hinnoittelun mukaisesti.

Hankinnan arvo on 576.363 euroa (alv 0 %).

Hankintapäätös on Pirkanmaan hyvinvointialuetta sitova, kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

Hankinta- asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisiksi asianosaisille hankintaa koskevien päätösten tekemisen yhteydessä. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Pirkanmaan hyvinvointialueen sähköisessä arkistossa.

Allekirjoitus

Juhani Sand, konsernipalvelujohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue