§ 4/2023 Sopimus Nokian kaupungin kanssa aamu- ja iltapäivätoiminnan ja koulun loma-ajan aikaisen hoidon järjestämisestä erityishuoltona

Lataa 

541/2023

Päätöspäivämäärä

9.1.2023

Päätöksen tekijä

Sote-johtaja

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö 22 §.

Esitys

Sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävät siirtyvät kunnista hyvinvointialueelle 1.1.2023 alkaen. Uuden vammaispalvelulain voimaantulo on viivästynyt suunnitellusta aikataulustaan. Tämän vuoksi kehitysvammalakiin on esitetty tarvittavia muutoksia hyvinvointialueiden toiminnan käynnistyessä. Esitys turvaisi vammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan sekä loma-aikaisen toiminnan järjestämisen ja tuottamisen kuntien ja hyvinvointialueiden yhteistyönä. Toiminnan sisältö ja asiakkaiden oikeudet säilyisivät ennallaan. 

Liitteenä olevalla sopimuksella sovitaan erityishuoltona järjestettävän yksilöllisen hoidon (aamu- ja iltapäivätoiminta sekä loma-ajan hoito) järjestämisestä. 

Sopimus astuu voimaan välittömästi, kun se on vahvistettu osapuoleten allekirjoituksin ja on voimassa toistaiseksi 6 kk irtisanomisajalla. Osapuolet sitoutuvat päivittämään sopimusta, kun vammaispalvelulainsäädännön kokonaisuudistus tulee voimaan.

Päätös

Sopimus Nokian kaupungin kanssa aamu- ja iltapäivätoiminnan ja koulun loma-aikaisen hoidon järjestämisestä erityishuoltona hyväksytään.

Allekirjoitus

Taru Kuosmanen, sosiaali- ja terveysjohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue