§ 1/2023 Kirurgian koulutuskeskuksen seurantaryhmän kokoonpano 14.2.2023 alkaen

Lataa 

3597/2023

Päätöspäivämäärä

14.2.2023

Päätöksen tekijä

Tutkimus- ja kehitysjohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö 23§ ja Konsernipalveluiden toimintasääntö 2.2.2023

Esitys

Kirurgian koulutuskeskus on Pirkanmaan hyvinvointialueen ylläpitämä, voittoa tavoittelematon yksikkö, jossa terveydenhuollon ammattilaiset ja opiskelijat voivat harjoitella operatiivisia taitoja tuorevainajilla. Kirurgian koulutuskeskuksen toiminta on käynnistynyt hankkeena vuonna 2013. Koulutuskeskuksen toiminnan ja palvelutuotannon, yhteistyömuotojen ja toiminnan tuottavuuden ohjaamiseksi ja seuraamiseksi on perustettu seurantaryhmä (Ermes 28§ /2015), jonka jäseniä on päivitetty palvelukeskuksen johtajan Erolan päätöksellä (38§ /2017, 192§ /2109).

Pirkanmaan hyvinvointialueella organisaatiorakenne on muuttunut ja Kirurgian koulutuskeskus kuuluu nyt TKIO-palveluiden Jatkuvan oppimisen palveluiden alueelle. Myös potentiaalisia uusia sisäisiä asiakkaita (mm. Pelastuslaitos) ja koulutettavia aloja (esim. yleislääketiede) on SOTE-uudistuksen myötä tullut lisää. Näin ollen on tarkoituksenmukaista tarkastella uudelleen seurantaryhmän johtoa, jäsenistöä ja tavoitteita.

Seurantaryhmän päivitettyinä tavoitteina on:

  • Kirurgian koulutuskeskuksen toiminta pyritään vakiinnuttamaan osaksi Pirkanmaan hyvinvointialueen jatkuvan oppimisen toimintaprosesseja myös muille kuin Sairaalapalveluiden alueelle
  • Pyritään korjaamaan koronaepidemiasta johtuneiden rajoitusten ja sulkujen aiheuttamat vahingot Kirurgian koulutuskeskuksen kansalliselle ja kansainväliselle tunnettuudelle ja koulutustoiminnalle
  • Laajennetaan koulutusyhteistyötä oman hyvinvointialueen lisäksi myös Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueille (ns. Tähtisairaalat)

Kirurgian koulutuskeskuksen asiantuntijalääkäri esittää seurantaryhmäksi 14.2.2023 lähtien liitteenä olevan osion mukaista seurantaryhmän kokoonpanoa. 

Henkilöt ovat ilmaisseet kiinnostuksensa seurantaryhmän jäsenyyteen ja ovat myös omien yksikköjensä ehdokkaita. Seurantaryhmä kokoontuu suunnitellusti vähintään 2 x vuodessa. Kokouksiin voidaan myös kutsua Kirurgian koulutuskeskuksen taloudesta vastaava controller, taloussuunnittelija tai -päällikkö.

Päätös

Päätän vahvistaa Kirurgian koulutuskeskuksen seurantaryhmän kokoonpanon esityksen mukaiseksi.

Allekirjoitus

Kati Kristiansson, tutkimus- ja kehitysjohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue