§ 1/2023 Pirkanmaan hyvinvointialueen nuorisovaltuuston yhteistyösopimus Pirkanmaan liiton kanssa

Lataa 

2800/2023

Päätöspäivämäärä

6.2.2023

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö 22§ 

Esitys

Laki hyvinvointialueista (611/2021) 32§ määrittelee, että aluehallituksen on asetettava nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi hyvinvointialueen nuorisovaltuusto tai vastaava nuorisoryhmä.  

Aluehallitus perusti ja nimesi kokouksessaan 23.1.2023 hyvinvointialueen nuorisovaltuuston. Pirkanmaan liiton tuella toimivan maakunnallisen nuorisovaltuuston toimintakausi päättyi vuoden 2022 loppuun mennessä. Pirkanmaan liitto on esittänyt, että hyvinvointialueen nuorisovaltuuston edustajat voisivat toimia myös Pirkanmaan liiton kutsumana nuorten vaikuttamistoimielimenä. 

Toiminnan käynnistämiseksi on valmisteltu yhteistyösopimus, jolla on tarkoitus mahdollistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen ja Pirkanmaan liiton välinen yhteistyö nuorten osallisuudesta maakunnalliseen ja hyvinvointialueen kehittämistyöhön ja toimintoihin sekä varmistaa tulevan nuorisovaltuuston laaja-alaiset toimintaedellytykset. Sopimus tulee voimaan, kun Pirkanmaan hyvinvointialueen konsernipalvelujohtaja ja Pirkanmaan liittoa edustava taho ovat sen allekirjoittaneet. 

 

Päätös

Päätän hyväksyä yhteistyösopimuksen Pirkanmaan liiton kanssa nuorisovaltuuston toimintaan liittyen. 

Allekirjoitus

Juhani Sand, konsernipalvelujohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue