§ 1/2023 T:mi Maiju Suominen, Ilmoitus yksityisten sosiaalipalvelujen tuottamisesta

Lataa 

600/2022

Päätöspäivämäärä

14.2.2023

Päätöksen tekijä

Palvelupäällikkö, valvonta- ja asiamiestehtävät

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 28. 3. mom.

Esitys

T:mi Maiju Suominen on toimittanut Pirkanmaan hyvinvointialueelle ilmoituksen yksityisestä sosiaalipalvelutoiminnasta.  Ilmoitus on saapunut 3.1.2023.

Yritys toimii Kotileena Oy:n alihankkijayrityksenä. Ilmoituksen mukaan T:mi Maiju Suominen on rekisteröity tukipalveluiden tuottajien rekisteriin Tampereen kaupungille. Toiminta laajenisi 1.1.2023 alkaen Pirkanmaan hyvinvointialueelle. T:mi Maiju Suomisen nimellä ja Y-tunnuksella ei löydy rekisteröintiä Tampereen kaupungille. Rekisteröinti on tehty Kotileena Oy:n osalta. 

Ilmoituksen mukaan T:mi Maiju Suominen tuottaa tukipalvelua vanhuksille.

Yksityisten sosiaalipalvelujen on perustuttava sopimukseen tai hyvinvointialueen tekemään hallintopäätökseen sekä sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista annetun lain 7 §:n mukaisesti laadittuun palvelu-, hoito-, kuntoutus- tai muuhun vastaavaan suunnitelmaan (laki yksityisistä sosiaalipalveluista §5). Ilmoituksen mukaan palveluntuottaja laatii asiakkaan kanssa yksilöllisen hoito- ja /tai palvelusuunnitelman.

Sosiaalipalveluiksi katsotaan palvelut, joilla sosiaalihuollon ammattihenkilöt ja muu asiakastyöhön osallistuva henkilöstö edistää ja ylläpitää yksilön, perheen ja yhteisön toimintakykyä, sosiaalista hyvinvointia, turvallisuutta ja osallisuutta (sosiaalihuoltolaki § 3). Sosiaalipalveluilla varmistetaan, ettei asiakkaan oikeus välttämättömään huolenpitoon ja toimeentuloon vaarannu.

Tukipalveluna voidaan tuottaa: ateriapalvelua, vaatehuoltopalvelua, siivouspalvelua, asiointipalvelua sekä osallisuutta ja sosiaalista kanssakäymistä edistävää tai tukevaa palvelua (sosiaalihuoltolaki § 19. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston sekä aluehallintoviraston 24.10.2012 tekemän linjauksen mukaan myös henkilökohtainen apu on tukipalveluihin rinnastettavaa palvelua.

Päätös

Päätän, että T:mi Maiju Suominen hyväksytään Pirkanmaan hyvinvointialueelle 1.1.2023 alkaen tukipalveluiden tuottajaksi asiakkaille, jotka tarvitsevat palvelua toimintakyvyn ja sosiaalisen turvallisuuden edistämiseksi ja joiden kanssa on tehty palvelusta sopimus - joiden kanssa on laadittu hoito- ja palvelusuunnitelma (laki sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista 7 §).

Mikäli em. edellytykset eivät täyty asiakasryhmän tai muiden vaatimusten osalta, ei tuotettu palvelu ole yksityistä sosiaalipalvelutoimintaa. T:mi Maiju Suomisen tukipalvelut ovat Pirkanmaan hyvinvointialueen valvomaa yksityistä sosiaalipalvelua.  Pirkanmaan hyvinvointialue pitää tukipalveluista rekisteriä, johon T:mi Maiju Suominen merkitään 1.1.2023 alkaen.

Allekirjoitus

Uitus-Mäntylä Katja, palvelupäällikkö 

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue