§ 19/2023 Pirkanmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintasääntö

Lataa 

848/2022

Päätöspäivämäärä

14.2.2023

Päätöksen tekijä

Sote-johtaja

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö 22 § ja 28 §.

Esitys

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosäännön 22 §:n kohdan 1 mukaan sosiaali- ja terveysjohtaja päättää alaisensa palvelutuotannon ja tehtäväalueen osalta palvelutuotannon ja johtamansa tehtäväalueen tarkemmasta organisoinnista ja henkilöstön tehtävistä toimintasäännöllä.

Hallintosäännön 28 §:n mukaan sosiaali- ja terveysjohtaja 1. päättää sosiaali- ja terveydenhuollon erityislainsäädäntöön perustuvista palveluista ja niiden myöntämisestä aluehallituksen hyväksymien perusteiden mukaisesti ellei päätösvalta kuulu lain tai hallintosäännön perusteella toiselle viranomaiselle tai viranhaltijalle; 2. määrää viranhaltijat, jotka toimivat sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädännön tarkoittamina sosiaalihuollon johtavina viranhaltijoina sekä muut toimialan erityislainsäädännön nojalla määrättävät viranhaltijat; 3. päättää alaisensa viranomaisen asiakasmaksupäätöksistä tehdyt oikaisuvaatimukset.

Päätös

Liitteenä oleva Pirkanmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintasääntö hyväksytään tulevaksi voimaan 14.2.2023 alkaen.

Asiasta 30.12.2022 § 101 tehty päätös liitteineen kumotaan.

Allekirjoitus

Taru Kuosmanen, sosiaali- ja terveysjohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue