§ 12/2023 I80303 Pitkäniemi, rakennukset 70, 71 ,72 osastojen keittiömuutokset

Lataa 

7939/2023

Päätöspäivämäärä

28.3.2023

Päätöksen tekijä

Tilahallintajohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 62

Hyvinvointialueen hallinnon toimintasääntö Osa II

Esitys

Keittiöt ovat suunniteltu alun perin varusteltavaksi ns. valkoisilla keittiökoneilla ja tila toimisi henkilökunnan tyypillisenä taukotilana. Rakennusten valmistumisen jälkeen toiminta ja laitteet ovat muuttuneet merkittävästi. Laitteet ovat tarpeen vuoksi uusittu ns. ammattilaitteiksi, tilan on tuotu C&C-piste ja lisäksi lainsäädännön vuoksi tilaan on tuotu useita jääkaappeja, koska henkilökunnan ja asiakkaiden ruoka tulee säilyttää eri jääkaapeissa.

Tilojen ilmanvaihto- ja jäähdytystarve tulee kartoittaa ja suunnitella uusiksi. Tiloihin lisätään huuvat, jotka ohjaavat laitteista syntyvän lämmön ja kosteuskuorman mahdollisimman tehokkaasti poistoilmanvaihtoon. Tilojen keittiökalusteet uusitaan vähintään osittain ergonomian parantamiseksi.

Tiloja on rakennuksissa 70, 71 ja 72 yhteensä seitsemän kappaletta, kustannusarvion ollessa yksikköä kohti 50.000 €.

Hanke suunnitellaan ja toteutetaan puitesopimuskumppaneilla.

Hankkeen projektipäälliköksi nimetään rakennusinsinööri Timo Turunen. Projektipäällikkö on oikeutettu päättämään yksittäisistä tilauksista hankkeen kokonaisbudjetin puitteissa.

Alustavan arvion mukainen hankkeen kustannusennuste on noin 350.000 € (alv 0 %) sisältäen suunnittelun, tarpeelliset talotekniikkamuutokset ja uudet keittiökalusteet. Ei sisällä uusia keittiölaitteita.

Hanke rahoitetaan PHI006 Hankkeet, Pitkäniemi vuodelle 2023 varatusta määrärahasta.

Hankkeen kustannukset kirjataan hanketunnukselle I80303 PN, rak 70,71,72 os.kettiöm.

Projektipäällikkö toimii suunnittelun aikana hankkeen turvallisuuskoordinaattorina huolehtien rakennuttajan lakisääteisistä turvallisuusvelvoitteista. Toteutuksen aikainen turvallisuuskoordinaattori nimetään erikseen ennen toteutusta.

Päätös

Päätän esityksen mukaisesti.

Allekirjoitus

Ari Kulmala, tilahallintajohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue