Vammaisneuvosto, kokous 12.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 32 Tiedoksi merkittävät asiat

Perustelut

  • Sosiaali- ja terveysministeriö järjestää vammaispalvelulaista kaikille avoimen toimeenpanon koulutustilaisuuden 25.5.2023. Tilaisuuden arvioitu kesto on klo 10.00-15.30. Tilaisuus toteutetaan striimin välityksellä ja siitä tehdään tekstitetty tallenne jälkikäteen katsottavaksi. Tilaisuus tulkataan suomalaisella viittomakielellä. Koulutuksessa käydään läpi vammaispalvelulain uudistuksen sisältö. Koulutuksen tarkempi ohjelma julkaistaan STM:n verkkosivuilla lähempänä tilaisuutta. Koulutuksessa on mukana myös Valviran ja THL:n edustus.
     
  • Akaan vammaisneuvoston puheenjohtaja on esittänyt pyynnön Pirkanmaan vammaisneuvostolle selvittää, kuinka monessa kunnassa vammaisneuvoston edustajalla on läsnäolo- ja puheoikeus muissa kunnan toimielimissä ja missä toimielimissä. Lähetetään pyyntö kuntien kirjaamoiden kautta kuntien vammaisneuvostoille, että toimittaisivat kyseisen tiedon hyvinvointialueen vammaisneuvostolle toukokuun loppuun mennessä sähköpostitse vammaisneuvosto@pirha.fi.

Ehdotus

Merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).