§ 4/2023 Lapsiperheiden tilapäisen kotipalvelupalvelusetelin muutos

Lataa 

705/2022

Päätöspäivämäärä

24.3.2023

Päätöksen tekijä

Hankintajohtaja

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialue päättää ne sosiaali- ja terveyspalvelut, joiden järjestämisessä se käyttää palveluseteliä hyvinvointialueesta annetun lain (611/2021) 9 §:n 1 momentin mukaisesti. Aluehallitus hyväksi kokouksessaan 19.12.2022, § 331 yhteensä 15 sääntökirjaa noudatettavaksi Pirkanmaan hyvinvointialueella 1.1.2023 lukien. Päätöksen mukaan hankintajohtaja voi tehdä vähäisiä tai teknisiä muutoksia palvelusetelien sääntökirjoihin.

Esitys

Lapsiperheiden tilapäisen kotipalvelupalvelusetelin sääntökirjan luvussa 2.7 Laskutus (s. 22) ohjeistetaan, että palveluntuottajat kirjaavat tehdyt tunnit sähköiseen Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmään (PSOP) sekä laskuttavat järjestelmässä. Tekstiä on syytä tarkentaa niin, että tehtyjen tuntien lisäksi järjestelmään kirjataan alle 24 tunnin sisällä perutut ja kokonaan peruuttamatta jääneet ajat. Lukuun lisätään tarkennus, että niitä peruutuksia koskevat laskutukset, joista palveluntuottajalla on oikeus laskuttaa, laskutetaan PSOP-järjestelmässä. Lukuun 2.8.1 Palvelusetelituottajaksi hakeutuminen ja päätöksenteko on jäänyt valmisteluvaiheessa PSOP-tuen yhteystiedoksi oletuksena ollut pirha.fi-loppuinen sähköpostiosoite. Palvelun järjestää hyvinvointialueella Istekki, joten oikea osoite on psop@istekki.fi.

Luvun 2.8.3 Palveluntuottajalle asetettavat ehdot (s. 24) kohdassa 5 on mainittu, että palveluntuottajan tulee toimittaa selvitys henkilöstön koulutuksesta ja osaamisesta. Poistetaan mainittu kohta toistona, koska palveluntuottajan vastuu henkilöstön pätevyydestä on mainittu jo luvussa 2.8.2 (s. 23, kohta 3).

Liitteissä 3.1 Hintaliite (s. 26) on eritelty ainoastaan Tampereen alue, muutamia postinumeroalueita sekä muu Pirkanmaa. Hintaliitettä on syytä täsmentää ja muuttaa erittely kuntakohtaiseksi selkeyden lisäämiseksi. Tampereen lisäksi pidetään liitteessä edelleen myös Tampereen postinumeroalue 34240-34270.

Lisätietoja valmistelusta
Suunnittelija Päivi Juurinen, puh. +358 40 801 678 53, paivi.juurinen(at)pirha.fi

Päätös

Päätän, että Lapsiperheiden tilapäisen kotipalvelupalvelusetelin sääntökirjaan tehdään esityksen mukaiset muutokset PSOP-järjestelmään kirjattavien peruutusten, niiden laskutusta koskevien kirjausten ja PSOP-tuen sähköpostiosoitteen korjauksen osalta sekä poistetaan palveluntuottajan henkilöstöä koskeva kohta ja uudistetaan hintaliite kuntakohtaiseksi erittelyksi.

Allekirjoitus

Anniina Tirronen, hankintajohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue