§ 4/2023 EMA Finland Oy:n turva-auttajapalvelun sopimusta koskeva sopimusmuutos 1.3.2023 alkaen

Lataa 

6413/2023

Päätöspäivämäärä

24.3.2023

Päätöksen tekijä

Ikäihmisten ja vammaisten palvelujen palvelulinjajohtaja

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen sote-palvelujen toimintasääntö (14.2.2023 § 19) luku 8.

Esitys

Pirkanmaan hyvinvointialueella on 5.8.2022 voimaan tullut sopimus EMA Finland Oy:n (Y-tunnus 0758070-6) kanssa turva-auttajapalvelusta Tampere-Orivesi alueelle (TRE:5034/02.07.01/2022). Vuoden 2023 alusta tuli voimaan uusi sosiaalihuoltolaki (1301/2014) ja sen myötä asumispalveluihin uusi asumismuoto, yhteisöllinen asuminen. Yhteisöllisellä asumisella tarkoitetaan hyvinvointialueen järjestämää asumista esteettömissä, vuokrasopimussuhteisissa asunnoissa, joihin järjestetään palveluja yksilöllisen tarpeen mukaan. Turva-auttajapalvelu on yksi kyseiseen asumismuotoon tarjottava palvelu ja näin ollen turva-auttamispalvelun tarve laajenee yhteisöllisen asumisen palveluihin.  

EMA Finland Oy on esittänyt hintaan korotusta turva-auttajapalvelujen laajentumisesta johtuen 1.3.2023 alkaen. Voimassa oleva hinta on nyt 15 €/asiakas. Hinnankorotusesityksen mukainen uusi hinta on 18 €/asiakas/ kuukausi. Nykyisillä Tampere-Orivesi alueen turva-auttamispalvelun volyymeilla korotuksen vaikutus on kuukausitasolla noin 7000 euroa.  

Sopimusmuutoksen perusteena on varmistaa lainsäädäntömuutoksesta johtuva palvelun laajentuminen ja turvata asiakkaiden palvelunsaanti. Sopimusmuutosta voidaan pitää hyväksyttävänä, koska sopimuskumppanin vaihtaminen ei ole mahdollista hankittavan palvelun luonne ja sopimuskauden pituus huomioiden. Palveluntuottajan vaihtuminen aiheuttaisi muutoksen laajuuteen nähden merkittävää taloudellista haittaa ja kustannusten päällekkäisyyttä. Sopimusmuutos ei myöskään muuta hankintasopimuksen yleistä luonnetta.

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. 3-​kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan hankintaohjetta.

Sopimus EMA Finland Oy:n turva-auttajapalvelun sopimusta koskeva sopimusmuutos  esitetään tehtäväksi EMA Finland Oy:n (Y-​tunnus 0758070-6) kanssa.

Hankintayksikkö on tarkastanut tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset ennen hankintapäätöksen tekemistä.

Hankinta-​asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjous tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi,​ kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään sähköisessä arkistossa.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä,​ että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii koordinoiva ostopalvelupäällikkö. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Muutos täyttää hankintalain 136 2 momentin 4) kohdan mukaisen sallitun sopimusmuutoksen ehdot.

Päätös

Päätän, että sopimus EMA Finland Oy:n turva-auttajapalvelun sopimusta koskeva sopimusmuutos tehdään EMA Finland Oy:n (Y-​tunnus 0758070-6) kanssa.

Sopimuksen omistajatahona on Ikäihmisten- ja vammaisten palvelulinja ja vastuuhenkilöksi nimetään koordinoiva ostopalvelupäällikkö.

Hankinnan korotuksen vaikutus on kuukausitasolla noin 7000 euroa.

Allekirjoitus

Päivi Tryyki, palvelulinjajohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue