§ 26/2023 Yhteistyösopimus DigiFinlandin kanssa Omaolon vaikuttavuustutkimuksesta

Lataa 

5132/2023

Päätöspäivämäärä

24.2.2023

Päätöksen tekijä

Sote-johtaja

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö 22 §.

Esitys

Pirkanmaan hyvinvointialue on solminut erikseen sopimuksen DigiFinland Oy:n kanssa sosiaali- ja terveydenhuollon Omaolo-verkkopalvelun käytöstä. Omaolo on käytössä koko Pirkanmaan alueella. 

Omaolo-palvelun vaikuttavuudesta ei ole tähän mennessä laadukasta ja kansallisesti luotettavaa tietoa. DigiFinland on tilannut Omaolo-palvelun vaikuttavuustutkimuksen NHG Oy:ltä.  Vaikuttavuustutkimus suoritetaan DigiFinland Oy:n tilaamana kolmella muulla hyvinvointialueella Pirkanmaan lisäksi.  

Vaikuttavuustutkimuksessa huomioidaan Omaolon kokonaisuuksista oirearviot sekä terveystarkastukset. Tutkimus toteutetaan vuoden 2023 aikana. Projektissa syntyvän tiedon pohjalta koostetaan Pirkanmaan hyvinvointialuetta koskeva raportti. Vaikuttavuustutkimuksen osalta tehdään yhteistyösopimus DigiFinland Oy kanssa. Yhteistyösopimuksesta ei aiheudu hyvinvointialueelle kustannuksia, mutta työpanosta tarvitaan tietopoimintojen tekoon potilastietojärjestelmistä.

Päätös

Hyväksytään DigiFinland Oy:n ja Pirkanmaan hyvinvointialueen välinen yhteistyösopimus Omaolon vaikuttavuustutkimuksesta.

Allekirjoitus

Juha Kinnunen, sosiaali- ja terveysjohtajan 1. varahenkilö

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue