§ 9/2023 Angiografialaitteiston hankinta, 5550/PAA/23

Lataa 

7772/2023

Päätöspäivämäärä

28.3.2023

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujohtaja

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialueen hallinnon toimintasääntö, Osa II

Esitys

Hankinnan kuvaus

Tuomi Logistiikka Oy lähetti Pirkanmaan hyvinvointialueen toimeksiannosta 23.1.2023 julkaistavaksi HILMA-palveluun hankintailmoituksen 414218 (Angiografialaitteisto). Hankinnan kohteena on verisuonikirurgisiin hybriditoimenpiteisiin sekä toimenpideradiologisiin interventioihin käytettävä angiografialaitteisto.

Kyseessä on hankintalain (1397/2016) mukainen EU-​kynnysarvon ylittävä tavarahankinta. Hankintamenettelynä on hankintalain 32 §:n mukainen avoin menettely. Tarjouspyyntö liitteineen oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa osoitteessa https://tarjouspalvelu.fi/tuomilogistiikka.

Hankintaa ei ollut jaettu osiin, koska se ei kokonaisuuden kannalta ollut tarkoituksenmukaista.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on 1 142 000,00 euroa. Kokonaisvertailuhinnan laskennassa on huomioitu lisäksi mahdollisen kaikenkattavan ylläpitosopimuksen hinta viidelle takuuajan jälkeiselle vuodelle (yhteensä 472 405,00 euroa).

Selvitys hankinnan laatuvaatimuksista

Laatuun liittyvät vaatimukset on huomioitu tarjouspyynnössä.

Saadut tarjoukset

Tarjouksen jätti määräaikaan 27.2.2023 klo 12.00 mennessä yksi yritys: Siemens Healthcare Oy (Y-tunnus 1071935-0).

Tarjoajien soveltuvuuden tarkastaminen

Hankintalain 80 §:n mukaan hankintayksikön on suljettava tarjoaja tarjouskilpailun ulkopuolelle, jos hankintayksikön tiedossa on, että tarjoajaa rasittaa jokin hankintalain 80 §:ssä luetelluista pakollisista poissulkemisperusteista. Hankintalain 81 §:n mukaan hankintayksikkö voi sulkea tarjouskilpailun ulkopuolelle tarjoajan, jota rasittaa jokin hankintalain 81 §:ssä luetelluista harkinnanvaraisista poissulkuperusteista. Hankintalain 114 §:n mukaan hankintayksikön on suljettava tarjouskilpailusta ehdokas tai tarjoaja, joka ei vastaa asetettuja soveltuvuusvaatimuksia.

Siemens Healthcare Oy on tarjouksessaan vakuuttanut täyttävänsä tarjouspyynnössä asetetut soveltuvuusvaatimukset kokonaisuudessaan. Tilaaja tarkistaa soveltuvuusvaatimusten täyttymisen viimeistään ennen hankintasopimuksen allekirjoittamista, mukaan lukien vaaditut rikosrekisteriotteet (hankintamenettelyote) ja yhteisösakko-otteen.

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkastaminen

Hankintalain 113 §:n mukaisesti tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava pois tarjouskilpailusta. Hankintayksikkö voi pyytää tarjoajaa tai ehdokasta määräajassa toimittamaan, lisäämään, selventämään tai täydentämään puutteellisia tai virheellisiä tietoja ja asiakirjoja.

Siemens Healthcare Oy:n tarjous täytti tarjouspyynnön ehdot.

Hankintalain 74 §:n mukaisesti tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava pois tarjouskilpailusta. Hankintayksikkö voi pyytää tarjoajaa tai ehdokasta määräajassa toimittamaan, lisäämään, selventämään tai täydentämään puutteellisia tai virheellisiä tietoja ja asiakirjoja.  

Tarjousten vertailu ja sopimuskumppanin valinta

Tarjouspyynnössä ilmoitettuna valintaperusteena oli kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous. Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden valintaperusteena on paras hinta-laatusuhde, jossa hinnan painoarvo on 30 % ja laadun 70 %.

Tarjousten vertailua ei ole tarpeen suorittaa, koska tarjouskilpailuun saatiin vain yksi hyväksytty tarjous.

Tarjousvertailun perusteella Siemens Healthcare Oy esitetään valittavaksi sopimuskumppaniksi.
Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista, sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Asiakirjojen julkisuus

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa. Asiakirjapyynnöt tulee osoittaa osoitteeseen hankintapalvelut@tuomilogistiikka.fi.

Sopimuksen omistaja ja vastuuhenkilö

Sopimuksen omistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen Kuvantamisen ja apteekin toimialue, ja vastuuhenkilönä toimii toimialuejohtaja Marja Iso-Mustajärvi. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Hankintaa valmistellut työryhmä

Hankinnan valmistelussa toimi Taysin Kuvantamisen ja apteekin toimialueen Verisuonikeskuksesta ja Istekki Oy:stä koottu asiantuntijaryhmä.

 

Valmistelijan yhteystiedot
Tommi Härkönen, 040 173 4434, tommi.harkonen@tuomilogistiikka.fi

 

Päätös

Päätän, että sopimus angiografialaitteiston hankinnasta tehdään Siemens Healthcare Oy:n (Y-tunnus 1071935-0) kanssa.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on 1 142 000,00 euroa. Kokonaisvertailuhinnan laskennassa on huomioitu lisäksi mahdollisen kaikenkattavan ylläpitosopimuksen hinta viidelle takuuajan jälkeiselle vuodelle (yhteensä 472 405,00 euroa).

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään Kuvantamisen ja apteekin toimialuejohtaja Marja Iso-Mustajärvi.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.

Allekirjoitus

Pasi Virtanen, konsernipalvelujohtajan varahenkilö

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue