§ 3/2023 Hereilläpysymystutkimusten hankinta Sairaalapalvelujen palvelulinjalle Coronaria Uniklinikka Oy:ltä

Lataa 

8584/2023

Päätöspäivämäärä

5.4.2023

Päätöksen tekijä

Vastuualuejohtaja, kliininen neurofysiologia

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen Sote-palvelujen toimintasääntö, luku 8

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Ostopalvelupäällikkö Marjut Keskivinkka, +358 50 407 0450, marjut.keskivinkka@pirha.fi

Hankinnan kuvaus

Pirkanmaan hyvinvointialueen Sairaalapalvelujen palvelulinjan Kuvantamiskeskus, verisuonitoimenpiteet ja apteekkipalvelut -toimialue pyysi tarjousta Coronaria Uniklinikka Oy:ltä (Y-​tunnus 2346039–2) hereilläpysymistutkimusten hankinnasta sopimuskaudeksi 11.04.2023-31.12.2025.

Palvelun hinta on 669 euroa/kappale (ALV 0 %). Palvelua tuotetaan arkisin klo 8-18 välillä ja tarvittaessa viikonloppuisin.

Hankinnan arvonlisäverotonarvo on yhteensä noin 30 000 euroa/sopimuskausi. Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta.

Koska kyseessä palvelu,​ jonka arvo jää alle kansallisen kynnysarvon ja muutoin kilpailuttamalla ei saavutettaisi parempia hinta-​ tai laatuehtoja,​ eikä muita tarjoajia markkinoilla ole, pyydettiin tarjousta vain Coronaria Uniklinikka Oy:ltä. Coronaria Uniklinikka Oy:n tarjouksen hinnan katsottiin olevan kohtuullinen ja palvelu on laadultaan hyvää ja käyttötarkoitukseen sopiva. Tarjoaja täytti palvelulle asetetut vaatimukset.

Edellä mainitun perusteella hankinta hereilläpysymistutkimusten tuottamisesta esitetään hankittavaksi Coronaria Uniklinikka Oy:ltä (Y-​tunnus 2346039–2) hintaan 669,00 euroa/kappale (ALV 0 %) sopimuskaudeksi 11.04.2023-31.12.2025.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta, kun Pirkanmaan hyvinvointialue on tilannut palvelun.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tilaajan sähköisessä arkistossa.

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain 16 §:n mukainen perustelu

Pirkanmaan hyvinvointialueen strategiassa ja siihen sisältyvässä palvelustrategiassa asetetaan muun ohella palvelujen järjestämistä linjaavat tavoitteet ja palveluiden verkoston periaatteet. Hankinnan kohteena olevien palveluiden hankkiminen yksityiseltä palveluntuottajalta on tarpeen palveluiden tarkoituksenmukaiseksi järjestämiseksi ja asiakkaiden palvelutarpeisiin vastaavien palveluiden riittävän saatavuuden takaamiseksi hyvinvointialueella. Tilaaja on huomioinut hankintaa määritellessään järjestämislain (612/2021) vaatimukset palveluiden järjestämisvastuusta ja asiakkaiden palveluiden yhdenvertaisesta toteutumisesta. Hankinta täyttää järjestämislain 12 §:ssä asetetut edellytykset palvelujen hankkimiseksi yksityisiltä palveluntuottajilta.

Tilaaja varmistaa palveluntuottajan kanssa tehtävällä sopimuksella järjestämislain 15 §:ssä asetetut vaatimukset. Sopimuskaudella tilaaja seuraa palvelun tuottamista ja sopimusvelvoitteiden täyttämistä. Tilaaja on varautunut palveluiden jatkuvuuden hallintaan sekä potentiaalisimpiin häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin.

Sopimuksen omistaja ja vastuuhenkilö

Sopimuksen omistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen Sairaalapalvelujen palvelulinjan Kuvantamiskeskus, verisuonitoimenpiteet ja apteekkipalvelut -toimialue ja vastuuhenkilönä toimii Kliinisen neurofysiologian vastuualuejohtaja Olli Kutvonen. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

 

 

Päätös

Päätän, että sopimus hereilläpysymistutkimusten hankinnasta tehdään esityksen mukaisesti Coronaria Uniklinikka Oy:n (Y-​tunnus 2346039–2) kanssa sopimuskaudeksi 11.04.2023-31.12.2025.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta noin 30 000 euroa sopimuskauden aikana. Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään Kliinisen neurofysiologian vastuualuejohtaja Olli Kutvonen.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta, kun Pirkanmaan hyvinvointialue on tilannut palvelun.

 

Allekirjoitus

Olli Kutvonen, vastuualuejohtaja, va ylilääkäri

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue