§ 6/2023 Lapsiperheiden neuvonta- ja terapiapalvelujen  palvelusetelin muutos

Lataa 

705/2022

Päätöspäivämäärä

12.4.2023

Päätöksen tekijä

Hankintajohtaja

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialue päättää ne sosiaali- ja terveyspalvelut, joiden järjestämisessä se käyttää palveluseteliä hyvinvointialueesta annetun lain (611/2021) 9 §:n 1 momentin mukaisesti. Aluehallitus hyväksi kokouksessaan 19.12.2022, § 331 yhteensä 15 sääntökirjaa noudatettavaksi Pirkanmaan hyvinvointialueella 1.1.2023 lukien. Päätöksen mukaan hankintajohtaja voi tehdä vähäisiä tai teknisiä muutoksia palvelusetelien sääntökirjoihin.

Esitys

Lapsiperheiden neuvonta- ja terapiapalvelujen palvelusetelin sääntökirjan palvelukohtaiseen osioon esitetään tehtävän seuraavia muutoksia. Sääntökirjassa puhutaan perheneuvolasta, mikä ei vastaa nykyorganisaatiota ja siksi sana korvataan tekstin asiakohdasta riippuen sanoilla neuvonta- ja terapiapalvelu tai palvelunjärjestäjä (Luku 2 Palvelukohtainen osio, 2.1. Palvelusetelillä tuotettavan palvelun aikaraja, 2.5 Laskutus). Lukuihin 2.3.1 Kasvatuksellinen ohjaus ja neuvonta ja 2.3.2 Parisuhdeterapia lisätään maininta, että palveluntuottaja vastaa siitä, että palvelua tarjoavien työntekijöillä on palveluun vaadittava pätevyys. Lukuun 2.4 Laadun seuranta ja raportointi lisätään palveluntuottajan velvoite liittyä Vastuu Group (ent. Suomen Tilaajavastuu) Luotettava kumppani -palveluun. Lisäksi kohtaan 2.6 Muut erityiset määräykset on lisätty oma luku Palveluntuottajaksi hakeutuminen ennen alihankintaa käsittelevää lukua.

Lisätietoja valmistelusta
Suunnittelija Päivi Juurinen, puh. +358 40 801 678 53, paivi.juurinen(at)pirha.fi

Päätös

Päätän, että Lapsiperheiden neuvonta- ja terapiapalvelujen palvelusetelin sääntökirjaan tehdään esityksen mukaiset muutokset koskien perheneuvolan korvaamista ehdotetuilla ilmaisuilla, palveluntuottajan vastuuta vastata työntekijöiden pätevyydestä, palveluntuottajan kuulumista Vastuu Groupin Luotettava kumppani -palveluun sekä palveluntuottajaksi hakeutuminen -luvun lisäämistä.

 

Allekirjoitus

Anniina Tirronen, hankintajohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue