Vanhusneuvosto, kokous 9.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 40   Pirkanmaan hyvinvointialueen toiminnasta tiedottaminen ikäihmisille 

Perustelut

Asiointi ja tiedonsaanti on Pirkanmaan hyvinvointialueella painottunut pääasiassa Pirha.fi -internetsivuille. Sivut ovat toistaiseksi toimineet huonosti, eikä haluttua tietoa ole löytynyt. Sivustoa ollaan parantamassa, mutta toimivatkaan sivut eivät palvele kaikkia hyvinvointialueen asukkaita. Neuvontaa tulee saada myös puhelimitse ja kasvokkain. Vanhusneuvosto esittää hyvinvointialueen viestinnälle toivomuksen tärkeimpien neuvontanumeroiden jakamista ilmoituksena kaikissa alueen paikallislehdissä. 

Ehdotus

Vanhusneuvosto esittää tärkeimpien neuvontanumeroiden julkaisemista pikaisesti ilmoituksena kaikissa alueen paikallislehdissä. 

Päätös

Valmistelutyöryhmän esitykseen esitettiin kaksi lisäesitystä (Kari Itkonen, Riitta Vatanen). Lisäesityksissä toivottiin laajempaa tiedottamista. Paikallislehtien sijaan tai lisäksi tulisi olla painettu esite, jota jaettaisiin esim. lähitoreilla ja kirjastoissa.

Päätettiin ottaa esitys lisäesityksineen uuteen valmisteluun seuraavaan kokoukseen.

Kokouskäsittely

Merkittiin, että Pekka Karppanen poistui kokouksesta § 40 aikana.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).