Vammaisneuvosto, kokous 10.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 42 Muut asiat

Perustelut

Muut esille tulevat asiat. 

Ehdotus

Merkitään tiedoksi. 

Päätös

Merkittiin tiedoksi seuraavat muut asiat:

  • Vammaisneuvosto toivoo läsnäolo- ja puheoikeutta aluevaltuuston lisäksi myös muihin toimielimiin ja työryhmiin. Asiaa pyritään edistämään yhdessä muiden vaikuttamistoimielimien kanssa.
  • Todettiin, että vammaisneuvostolla oikeus tehdä aloitteita.
  • Käytiin keskustelua yksilöasioiden jaoston toimintamallista ja todettiin, että hyvinvointialueilla on eroa esim. asioiden julkistamisperiaatteissa.
  • Mahdollisimman laajan edustavuuden vuoksi vammaisneuvostossa tulisi olla myös nuoria edustava jäsen.
  • Hoitotarvikkeiden jakelussa on ollut ongelmia ja tieto oikeuksista on puutteellista. Lakimies Jukka Kumpuvuori on pitänyt hyvän esityksen aiheesta Omahoidossa käytettävien hoitotarvikkeiden merkitys käyttäjilleen ja yhteiskuntataloudelle –tilaisuudessa 28.3.2023. Pyritään saamaan jäsenille jaettua Invalidiliiton lehden artikkeli tilaisuudesta. Oikeudesta hoitotarvikkeisiin löytyy tietoa osoitteesta hoitotarvike.info.
  • Hyvinvointialueiden vammaisneuvostojen puheenjohtajille olisi hyvä olla verkosto tai foorumi. Näin saataisiin ajankohtaista tietoa, miten yhdenvertaisesti hyvinvointialueet järjestävät palveluita ja millaisia vaikuttamistoimia vammaisneuvostot ovat hyvinvointialueella käyttäneet.

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).