Yhteistoimintaelin, kokous 25.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Pirkanmaan hyvinvointialueen lyhytaikaisten sijaisten rekrytoinnin ja sisäisen keikkatyön toimintamalli ja varahenkilöstön nykytilanteen kartoittaminen hyvinvointialueella

Valmistelija

  • Teija Liimatainen, HR-palvelupäällikkö, Teija.Liimatainen@pirha.fi
  • Heta Periviita, RESURSSIPÄÄLLIKKÖ, heta.periviita@pirha.fi

Perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen henkilöstön riittävyyden turvaamisesi toimitaan alkuvuodesta sijaisten (1–42 pv) rekrytoinnissa ja sisäisessä keikkailussa yksiköiden nykyisten käytäntöjen mukaisesti eli henkilöstön voi tehdä keikkavuoroja hyvinvointialueen toiseen yksikköön. Luovuttavien organisaatioiden voimassa olevat vuokratyösopimukset ovat siirtyneet hyvinvointialueelle, ja niitä jatketaan, kunnes tehdään uusi kilpailutus. Henkilöstö voi edelleen tehdä keikkaa myös näiden vuokratyöfirmojen kautta. Tavoite on, että hyvinvointialueen henkilöstö sisäinen keikkailu tapahtuu jatkossa toisen työnantajan kautta, jolloin myös työn kustannukset kohdentuvat oikein.

Hyvinvointialue on tehnyt palvelusopimuksen Sarastia Rekry Oy:n kanssa. Sopimuksen mukaisesti lyhytaikaisiin sijaisrekrytointeihin otetaan käyttöön Sarastia Rekry asteittain tammi-maaliskuun aikana, pois lukien kampussairaalat: Tays Keskussairaala, Tays Hatanpää, Tays Pitkäniemi, Tays Valkeakoski ja Tays Sastamala. Pirkanmaan hyvinvointialueen palveluksessa oleva hoito- ja hoivahenkilöstö sekä tukipalveluiden henkilöstö, joka haluaa tehdä keikkatyötä (1-42pv) myös muissa hyvinvointialueen yksiköissä kuin omassaan, ohjataan rekisteröitymään Sarastia Rekryn keikkalaiseksi (pois lukien kampussairaalat, joissa toimitaan nykyisten käytänteiden mukaisesti).

Hyvinvointialueella jatkossa panostetaan vakinaiseen varahenkilöstöön. Riittävällä, oikein käytetyllä ja hyvin organisoidulla omalla vakituisella varahenkilöstöllä vähennetään määräaikaisten sijaisten ja vuokratyöntekijöiden määrää. Resurssienhallinnan palveluiden tehtävänä on kehittää vakinaisen varahenkilöstön resurssin ja osaamisen hallintaa yhteistyössä palvelutuotannon kanssa. Hyvinvointialueen esihenkilöille toteutetaan kysely tammikuun aikana, jossa täsmennetään varahenkilötyötä tekevien työntekijöiden määrää, organisoitumista ja tehtäviä eri yksiköissä. Helmikuun aikana toteutetaan kysely myös hyvinvointialueen varahenkilöille. Kyselyllä selvitetään varahenkilöiden tämänhetkistä työnkuvaa sekä halukkuutta varahenkilötyöhön jatkossa.

Ehdotus

Merkitään tiedoksi. 

Päätös

Päätösesitys hyväksyttiin. 

Kokouskäsittely

Merkittiin, että § 4 aikana kuultiin asiantuntijana resurssipäällikkö Heta Periviitaa.