§ 16/2023 Asiantuntijapalvelun hankinta, kiinteistöverotuksen oikeellisuuden varmentaminen

Lataa 

7604/2023

Päätöspäivämäärä

28.4.2023

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosäännön § 62

Esitys

Toimeksianto KPMG:lle, jonka tarkoituksena on varmentaa se, ettei Pirha maksa liikaa kiinteistöveroa. Toimeksiannossa varmennettaisiin, että Pirhan omistamien rakennusten kiinteistöveroarvot on laskettu oikein ja että maksetun kiinteistöveron määrä on ollut oikea. Tässä toimeksiannossa varmennettaisiin vuosien 2020–2023 kiinteistöverotusarvot ja maksettu kiinteistövero, sekä vuotta 2023 seuraavien vuosien kiinteistövero, kunnes lainvoimainen ja lopullinen päätös asiassa on saatu.

KPMG:n toimeksiantona olisi laatia muutoksenhakuprosessiin kuuluvat kirjelmät eli oikaisuvaatimukset, valitukset ja valituslupahakemukset sekä näihin liittyvät vastaselitykset ja lisäselvitykset, sekä halutessamme toimia asiamiehenä koko muutoksenhakuprosessin ajan.

Palkkioksi yllä kuvatusta palvelusta KPMG ehdottaa onnistumispalkkiota, joka on 22 % Pirhalle palautetusta rahamäärästä. Palkkion enimmäismäärä (palkkiokatto) olisi 85 t€ per verovuosi, jolta palautuksia maksetaan. Palautetulla rahamäärällä tarkoitetaan palautettua veroa sekä tälle maksettua korkoa. Mikäli Pirhalle ei työn tuloksena palautettaisi mitään, ei myöskään palkkionmaksuvelvoitetta olisi. Lisäksi mahdollinen verohyöty muutoksenhaun jälkeisille tuleville vuosille tulee kokonaisuudessaan Pirhalle. Palkkioiden lisäksi laskutetaan mahdolliset toimeksiannosta johtuvat matka- ja muut kulut (esim. viranomaismaksut) valtion matkustussäännön mukaisesti. Lakisääteinen arvonlisävero lisätään edellä mainittuun palkkioon.

Tarjottu palvelu on hankintalain 9 §:n 1 momentin 5 kohdan mukainen oikeudenkäyntiasiamiespalveluun välittömästi liittyvä oikeudellinen neuvontapalvelu, johon ei sovelleta hankintalakia.

Talouspalvelujohtaja Mikko Hannola esitttää, että Pirkanmaan hyvinvointialue tekee tarjouksen mukaisen toimeksiannon kiinteistöverotuksen oikeellisuuden varmentamisesta.

Valmistelijan yhteystiedot:
Mikko Hannola, mikko.hannola@pirha.fi

Päätös

Päätän, että Pirkanmaan hyvinvointialue hankkii KPMG:ltä tarjouksen mukaisen toimeksiannon kiinteistöverotuksen oikeellisuuden varmentamisesta.

Allekirjoitus

Juhani Sand, konsernipalvelujohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue