§ 5/2023 Toimivallan delegointi asiakaspalvelut vastuualueella, vastuuyksikön päällikkö

Lataa 

87/2023

Päätöspäivämäärä

3.5.2023

Päätöksen tekijä

Palvelujohtaja, asiakaspalvelut

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö 45 §
Hallintosääntö 48 §
Tukipalveluiden toimintasääntö 11.1.2023, kohta 6

Hallintolaki § 51

Esitys

Hallintosäännön 45 §:n mukaan vastuualuejohtaja ottaa vastuuyksiköiden henkilöstön vastuuyksikön päällikön esittelystä. Vastuualuejohtaja voi siirtää vastuuyksikön työsuhteessa olevan henkilöstön ottamisen vastuuyksikön päällikölle tai muulle vastuuyksikön henkilöstöasioista vastaavalle esihenkilölle, jos se on henkilöstön joustavan rekrytoinnin kannalta tarkoituksenmukaista.

Hallintosäännön 48 §:n mukaan vastuualuejohtaja päättää alaisensa henkilöstön osalta määräaikaisen henkilöstön ottamisesta ja virka- ja työvapaan myöntämisestä ja sen palkallisuudesta, virka- ja työvapaan keskeyttämisestä ja peruuttamisesta, sekä työ- ja virkaehtosopimuksen soveltamiseen perustuvista palkkaus- ja muista henkilöstöhallinnollisista asioista. Tämän pykälän mukaiseen päätösvaltaan oikeutettu viranhaltija voi siirtää päätösvallan vastuuyksikön päällikölle tai muulle vastuuyksikön henkilöstöasioista vastaavalle esihenkilölle, jos se on joustavan ja sujuvan hallinnon kannalta tarkoituksenmukaista.

Muutoin toimivalta henkilöstöhallinnollisissa asioissa määräytyy hallintosäännön osan IV mukaisesti huomioiden tukipalveluiden toimintasäännön kohdan 6 ja 7 henkilöstöasioita koskevat säännökset (Tukipalveluiden toimintasääntö 11.1.2023, tukipalvelujohtajan päätös § 7/2023):

  • Palkkausta ja palkanlisiä koskevissa asioissa palvelussuhteeseen ottaja noudattaa hyvinvointialueen henkilöstöohjeita ja pyytää ennen päätöksentekoa tehtäväalueen/palvelulinjan kumppanuuspalvelujen henkilöstöpäällikön linjauksen asian ratkaisemiseksi.
  • Harkinnanvaraisen virka- ja työvapaan myöntämisestä ja sen palkallisuudesta, virka- ja työvapaan keskeyttämisestä ja peruuttamisesta päättää hyvinvointialueen henkilöstöohjeiden mukaisesti palvelussuhteeseen ottava, muista poissaoloista päättää esihenkilö.
  • Palvelussuhteen erityistilanteissa (varoitus, huomautus, neuvottelumenettely palvelussuhdeasiassa) tulee noudattaa hyvinvointialueen henkilöstöohjeita ja olla yhteydessä palvelussuhdepalveluiden palvelussuhdepäällikköön ennen ratkaisun tekoa. Toimivalta palvelussuhteen erityistilanteiden ratkaisemiseksi riippuu toimenpiteen laadusta ja kuvataan tarkemmin henkilöstöohjeissa.

Vastuuyksikön päällikön päättäessä delegoinnin perusteella palvelussuhteen päättämisestä tai työnjohdollisen varoituksen antamisesta, on asiassa etukäteen konsultoitava vastuualuejohtajaa ja henkilöstöohjeiden mukaisesti palvelussuhdepäällikköä.

Päätös

Päätän, että asiakaspalvelukeskus vastuuyksikön päällikkö ja hänen poissa ollessaan vastuuyksikön päällikön varahenkilö voi päättää vastuuyksikön työsuhteessa olevan henkilöstön  osalta hallintosäännön 45 § ja 48 §:issä säädetyistä asioista lukuun ottamatta palkkauksen tarkistamista ja harkinnanvaraisia palkanlisiä koskevia asioita.

Päätös on voimassa toistaiseksi.

 

Allekirjoitus

Soili Varonen, palvelujohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue