Vähän palveluita käyttävien valiokunta, kokous 7.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 8 Valtuustoaloite, Ajanvaraussysteemistä lisätehoja – kalenterit auki ja tekniikka avuksi

92/2023

Valmistelija

  • Pasi Lehmus, TIETOHALLINTOJOHTAJA, pasi.lehmus@pirha.fi

Perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston kokouksessa 16.1.2023 Antti Ivanoff ensimmäisenä allekirjoittajana ja 35 muuta allekirjoittajaa jättivät aloitteen: ”Ajanvaraussysteemistä lisätehoja – kalenterit auki ja tekniikka avuksi”. Aloitteen tavoitteena on selkeyttää hyvinvointialueen palveluihin pääsyä ja ajanvarausta. Keskeistä on saada eliminoitua ajanvaraukseen liittyvää kaksin- tai kolminkertaista työtä. Tahtotilana on myös vähentää asiakkaiden kokemaa epävarmuutta palveluun pääsystä sekä parantaa tuottavuutta ja asiakastyytyväisyyttä.

Aloitetta on käsitelty Pirkanmaan hyvinvointialueen johtoryhmässä, sote-palveluiden tehtäväalueella ja Tietohallinnon toimialueella. Aloitteessa mainitut kehityskohteet on esitetty selkeästi ja niillä pyritään strategian mukaisesti parantamaan asiakaskokemusta. 

Aloitteessa esiin nostettuihin kehityskohteisiin haetaan ratkaisuja kahdella päätoimenpiteellä:

  • asiakas- ja potilastietojärjestelmien kilpailutus
  • digiklinikan kilpailutus

Valtuustoaloite on liitteenä ja siihen liittyvä vastausluonnos oheismateriaalina. Vastausluonnokseen on kuvattu päätoimenpiteiden aikataulu ja niiden avulla tavoiteltavat asiakashyödyt. Lisäksi on eritelty vastaukset kuhunkin valtuustoaloitteen kehityskohteeseen.

Ehdotus

Vähän palveluja käyttävien valiokunta

  • käsittelee valtuustoaloitteeseen liittyvän vastausluonnoksen ja
  • laatii kannanoton vastausaloiteluonnoksesta ja toimittaa sen aluehallituksen käsittelyä varten.

Päätös

Vähän palveluja käyttävien valiokunta

  • käsitteli valtuustoaloitteeseen liittyvän vastausluonnoksen
  • toteaa kannanottonaan valtuustoaloitteeseen "Ajanvaraussysteemistä lisätehoja - kalenterit auki ja tekniikka avuksi", että valiokunta pitää valtuustoaloitetta erittäin tärkeänä ja hyvin muotoiltuna. Vastausluonnos valtuustoaloitteeseen on hyvin perusteltu ja kattava, eikä valiokunnalla ole vastausluonnokseen sisällöllisesti huomautettavaa. Valiokunnassa käydyssä keskustelussa esiin nousseet asiat on jo huomioitu vastausluonnoksessa ja
  • päättää toimittaa kannanottonsa tiedoksi aluehallituksen käsittelyä varten.

 

Kokouskäsittely

Tietohallintojohtaja Pasi Lehmus esitteli vastausluonnosta valtuustoaloitteeseen.

Valiokunnan kiinnitti keskustelussaan huomiota erityisesti ajanvarauskäytäntöihin sekä toimipisteverkoston joustavaan käyttöön. Valiokunta sopi, että puheenjohtajisto muotoilee valiokunnan kannanoton käydyn keskustelun pohjalta.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).