§ 27/2023 Eritysryhmien asumisen vuokrasopimusten sopimusehdot ja allekirjoitusoikeudet

Lataa 

87/2023

Päätöspäivämäärä

15.6.2023

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 16a

Hallintosääntö § 152 Hyvinvointialueen puhevallan käyttäminen ja asiakirjojen allekirjoittaminen

Esitys

Hyvinvointialueen hallintosäännön 16 §:n mukainen päätösvalta toimitilojen vuokraamisen osalta on siirretty kiinteistöjohtajalle konserni- ja toimitilajaoston tarvittaessa hyväksymien linjausten mukaisesti. 

Hallintosäännön 152 §:n mukaan viranhaltija tai hänen määräämänsä allekirjoittaa päätökset, sopimukset, sitoumukset ja muut asiakirjat päättämissään asioissa. Viranhaltija tai hänen määräämänsä tai toimintasäännössä määrätty allekirjoittaa asiakirjoista annettavat otteet ja jäljennökset.

Sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävät siirtyivät kunnista hyvinvointialueelle 1.1.2023 alkaen. Hyvinvointialueen toiminnan aloittaessa kuntien asukkaille vuokraamien asuntojen vuokrasopimukset siirtyvät Pirkanmaan hyvinvointialueelle ja hyvinvointialue jatkaa asuntojen vuokranantajana vuoden 2023 alusta.

Kiinteistöhallinta ja toimitilapalvelut toimialueen, tilahallintapalvelut vastuualueen asuntopalvelutiimi vastaa Pirkanmaan hyvinvointialueen erityisryhmien (ikääntyvien, vammaisten ja kehitysvammaisten sekä päihde- ja mielenterveysasiakkaiden) asumisen vuokrasopimuksista.

Nämä vuokrasopimukset tehdään pääsääntöisesti liitteenä olevan mallipohjan mukaan.

Tilahallintajohtaja Ari Kulmala esittää, että erityisryhmien asumisen vuokrasopimukset allekirjoittaisi asuntopalvelupäällikkö ja hänen ollessa poissa tai estyneenä asuntopalvelutiimin asuntokoordinaattori. Valtuutus koske ko. ryhmissä kaikkia Pirkanmaan hyvinvointialueen vastuulla olevia asumismuotoja.

Päätös

Päätän

  1. Hyväksyä liitteenä olevan sopimuspohjan.
  2. Erityisryhmien asumisen vuokrasopimukset allekirjoittaa asuntopalvelupäällikkö ja hän ollessa poissa tai estyneenä asuntopalvelutiimin asuntokoordinaattori.

Allekirjoitus

Petri Laurikka, kiinteistöjohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue