§ 12/2023 Palvelupäällikön viran täyttäminen

Lataa 

11753/2023

Päätöspäivämäärä

23.5.2023

Päätöksen tekijä

Lasten, nuorten ja perheiden palvelujen palvelulinjajohtaja

Päätöksen perustelut

Päättäjän nimike päätäntävalta virkaan ottamisessa perustuu:
Hallintosääntö § 45
Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 7 § ja 8 §
(Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 3 §) 
 

Esitys

Palvelupäällikön viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalityöntekijän pätevyys, riittävä substanssin hallinta ja johtamiskokemus.

Pirkanmaan hyvinvointialueella, lastensuojelun vastuualueella on ollut haettavana palvelupäällikön virka Pirkanmaan etelän alueelle. Kelpoisuusvaatimuksena  tehtävään on sosiaalihuollon ammattihenkilöstä annetun lain 817/2015 3 §:n ja 7 §:n mukainen kelpoisuus ja laillistus. Tehtävän hoito edellyttää myös lastensuojelun lainsäädännön ja substanssin osaamista sekä riittävää kokemusta johtamistehtävistä. Virka on ollut julkisesti haettavana Kuntarekryssä ja TE-palveluiden www-sivuilla. Hakuaika päättyi 3.5.2023.

Määräaikaan mennessä virkaan tuli neljä hakemusta. Kaikilla hakijoilla oli tehtävään vaadittava sosiaalityöntekijän kelpoisuus. Muiden tehtävän vaatimien edellytysten perusteella haastatteluun kutsuttiin hakijoista kolme. Haastattelut pidettiin 9.5.2023. Haastattelijoina toimivat erityispalveluiden toimialuejohtaja Sanna Rautalammi ja sosiaalityön johtaja Hanna Lähteenmäki.

Hakijoista on tehty ansiovertailu. Virkaan valitaan ansiovertailun ja kokonaisarvioinnin perusteella sopivin henkilö. Valintapäätöksessä otetaan huomioon hakuilmoituksen kelpoisuusehtojen mukainen koulutus, työkokemus ja viran kannalta merkitykselliset henkilökohtaiset ominaisuudet. Ansiovertailun ja kokonaisarvioinnin perusteella sopivin lastensuojelun sosiaali- ja perhetyön palvelupäällikön virkaan on YTM Anneli Haliseva.

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosäännön 45 §:n mukaan toimialuejohtaja päättää palvelupäällikköjen valinnasta.

 

Päätös

Lastensuojelun vastuualueen etelän alueen palvelupäällikön virkaan valitaan 1.6.2023 alkaen YTM Anneli Haliseva 6 kuukauden koeajalla.

Valinta on ehdollinen. Virkaan valitun tulee kohtuullisessa ajassa valintapäätöksen saatuaan esittää vaadittavat todistukset terveydentilastaan,​ kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa virkasuhteen alkamisesta.

Valintapäätös raukeaa,​ mikäli virkaan valittu ei täytä yllä esitettyjä ehtoja.

Allekirjoitus

Titta Pelttari, palvelulinjajohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue