Vammaisneuvosto, kokous 14.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 53 Tiedoksi merkittävät asiat

Perustelut

  • Pirkanmaan vammaisneuvosto selvittää, kuinka monessa kunnassa vammaisneuvoston edustajalla on läsnäolo- ja puheoikeus muissa kunnan toimielimissä ja missä toimielimissä. Kuntien kirjaamoiden kautta on lähetetty pyyntö kuntien vammaisneuvostoille, että toimittaisivat kyseisen tiedon hyvinvointialueen vammaisneuvostolle toukokuun loppuun mennessä sähköpostitse vammaisneuvosto@pirha.fi. Kaikilta kunnilta vastausta ei ole saapunut. Vastausaikaa jatketaan 2.8.2023 saakka. Asia käsitellään vammaisneuvoston elokuun kokouksessa
  • Pirkanmaan hyvinvointialueen PirSOTE-hankkeessa kehitetään liikkumisen tuen yksikköä, jonka on tarkoitus aloittaa toimintansa kuluvan vuoden lopussa. Liikkumisen tuen yksikössä tavoitteena on käsitellä sekä sosiaalihuoltolain että vammaispalvelulain mukaiset kuljetuspalvelupäätökset, nopeuttaa päätöksentekoprosessia sekä tukea ja ohjata kaikkia asiakkaita esteettömän joukkoliikenteen käyttämisessä. Liikkumisen tuen yksikön asiakkaina ovat pääsääntöisesti asiakkaat, joilla on ainoana säännöllisenä palveluna kuljetuspalvelu. Liikkumisen tuen -yksikön osallisuustyöryhmää ollaan perustamassa. Vammaisneuvoston jäsenille on lähetetty sähköpostitse kutsu, jota kautta halukkaat voivat ilmoittaa halukkuutensa ohjausryhmään 30.6.2023 mennessä.
  • Pirkanmaan hyvinvointialueen luottamushenkilöiden sekä vaikuttamistoimielinten jäsenten palkkiomaksatukseen otetaan käyttöön M2-järjestelmä matka- ja kulukorvauslaskujen tekemiseen. Vammaisneuvoston jäsenille ja varajäsenille lähetetään erillinen ohjeistus sähköpostitse.
  • Tampereen kaupungin vammaisneuvosto laati kommentoinnin Pirkanmaan hyvinvointialueen ikääntyneiden hyvinvointisuunnitelmaan siitä, millaisia vammaisten henkilöiden näkökulman huomioivia tavoitteita toivotaan sisällytettäväksi suunnitelmaan.
  • Valtiovarainministeriön avoimen hallinnon hanke ja vammaisten henkilöiden oikeuksien neuvottelukunta VANE järjestävät yhdessä kansallisen Vammaisneuvostopäivän vuosittain. Seuraava vammaisneuvostopäivä järjestetään 25.10.2023.

Ehdotus

Vammaisneuvosto

  • merkitsee tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).