§ 19/2023 Lääkkeiden koneellisen annosjakelupalvelun hankinta Kuhmoisten apteekista 

Lataa 

2809/2023

Päätöspäivämäärä

24.5.2023

Päätöksen tekijä

Toimialuejohtaja, ikäihmisten palvelut

Päätöksen perustelut

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tehtäväalueen toimintasäännön 14.2.2023 §19, luku 8. 

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Toimialuesihteeri Sari Takanen, puh. 040 138 2555, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Kuhmoisten alueelle tarvitaan lääkkeiden koneelliseen annosjakeluun sopimus. Pirkanmaan hyvinvointialueen ikäihmisten toimialue laati sopimusluonnoksen paikalliselle apteekille Kuhmoisten apteekki (3207244-7) ja apteekkari on sen hyväksynyt. Tämän hankintasopimuksen taustalla on Pirkanmaan hyvinvointialueen apteekin koneellisen annosjakelupalvelun suorahankinta.

Lääkkeiden annosjakelu on terveydenhuoltolaissa (1326/2010) määriteltyä sairaanhoitopalvelua.

Palveluntuottaja aloittaa tämän päätöksen perusteella laaditun sopimuksen mukaisen toimintansa jatkamalla tai tarvittaessa laajentamalla aikaisempaa annosjakelua keskeytyksettä.

Sopimuskausi on määräaikainen alkaen 1.3.2023 ja päättyy 31.1.2024. Lisäksi sopimus sisältää enintään 12 kuukauden optiokauden. Optiokaudella tarkoitetaan sopimuksen jatkamista alkuperäisin ehdoin. Optiokauden käytöstä päättää Tilaaja.

Hankinnan kohteena on sopimuksessa mainittujen Pirkanmaan hyvinvointialueen toimipisteiden asiakkaiden lääkehuollon palvelu, johon sisältyvät lääkkeiden annosjakelu, reseptien hallinnointi ja asiakkaiden kokonaislääkityksen tarkistaminen sekä lääkkeiden toimittaminen seuraavaan kohteeseen: (asiakasmäärät suuntaa antava sopimusvalmistelun aikaan):
Kuhmoinen
•                         Kotihoito, asiakkaita noin 55 asiakasta.
•                         Päijännekoti, 34 asiakasta.
•                         Asumisyksikkö Lumme, 8 asiakasta.
•                         Tehostettu palveluasuminen Kuhmoinen, 8 asiakasta.

Palvelu on hinnoiteltu seuraavasti: Annosjakelu 3,45 euroa/viikko jakelupalkkiota per asiakas, sopimuksen ennakoitu arvo siten 34 500 euroa.

Tarjoajan tarjous vastasi tarjotulle palvelulle ja tarjoajan soveltuvuudelle asetettuihin vaatimuksiin. Tarjous täyttää tilaajan vaatimukset ja on hinnaltaan ja muilta ehdoiltaan hyväksyttävissä.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta. Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. 3. kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Kyseessä on hankintalain 110 §:n mukainen suorahankinta. Hankintaan sovelletaan Pirkanmaan hyvinvointialueen hankintaohjetta.

Edellä mainitun perusteella esitetään, että palvelu hankitaan Kuhmoisten apteekista (Y-tunnus 3207244-7), Toritie 42, 17800 Kuhmoinen.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista, sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Asiakirjojen julkisuus. Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Asiakirjoja säilytetään Pirkanmaan hyvinvointialueen sähköisessä arkistossa.

Sopimuksen omistaja ja vastuuhenkilö. Sopimuksen omistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen ikäihmisten toimialue ja vastuuhenkilönä toimii ikäihmisten palveluiden toimialuejohtaja Mari Ollinpoika. Henkilön vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin viran tai toimen haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Päätös

Päätän, että sopimus tehdään Kuhmoisten apteekin (Y-tunnus 3207244-7) kanssa.
Sopimuskausi on 1.3.2023 - 31.1.2024. Lisäksi sopimus sisältää enintään 12 kuukauden optiokauden. Optiokaudella tarkoitetaan sopimuksen jatkamista alkuperäisin ehdoin. Optiokauden käytöstä päättää Tilaaja.
Palvelu on hinnoiteltu seuraavasti: 3,45 euroa/viikko jakelupalkkiota per asiakas. Hankinnan arvonlisäveroton ennakoitu arvo on 34 500 euroa.
Hankinnan kustannukset maksetaan kustannuspaikalta kotihoidon osalta 41034 ja asumisen palveluiden osalta 41526. 
Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään toimialuejohtaja Mari Ollinpoika.
Sopimus hankinnasta syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella tai kun Pirkanmaan hyvinvointialue on tilannut palvelun.

Allekirjoitus

Mari Ollinpoika, toimialuejohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue