§ 11/2023 Vihnukselan perhetukikeskuksen johtajan virkavalinta

Lataa 

11553/2023

Päätöspäivämäärä

23.5.2023

Päätöksen tekijä

Lasten, nuorten ja perheiden palvelujen palvelulinjajohtaja

Päätöksen perustelut

Päättäjän nimike päätäntävalta virkaan ottamisessa perustuu... 
Hallintosääntö 45 §  
Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 7 § ja 8 §
Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 3 §
 

Esitys

Perhetukikeskuksen johtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on vähintään soveltuva korkeakoulututkinto. Lisäksi edellytetään B-ajokorttia.

Tehtävään eduksi katsotaan lastensuojelun sijaishuollon kokemus sekä kokemus esihenkilötehtävissä toimimisesta.

Perhetukikeskuksen johtajan virka on julistettu haettavaksi Pirkanmaan hyvinvointialueen internet-sivuilla osoitteessa www.pirha.fi, kuntarekryn internet-sivulla www.kuntarekry.fi sekä Työmarkkinatorilla. Rekrytoinnin hakuavain oli Pirha-01-960-23. Hakuaika oli 19.4.-3.5.2023.

 

Virkaa haki määräajassa seitsemän henkilöä. Palvelujohtaja (Lastensuojelun sijaishuolto) Hanna Harju-Virtanen, toimialuejohtaja Sanna Rautalammi sekä Perhetukikeskuksen johtaja Vesa Jurvanen valitsivat haastatteluun neljä hakemusten perusteella ansioituneinta hakijaa, joilla on muodollinen kelpoisuus avoinna olevan tehtävän hoitamiseen. Haastatteluun valittiin hakijoista ne, joilla oli sekä sijaishuollon työkokemusta että kokemusta esimiestyöstä. Yksi haastatteluun kutsutuista ilmoitti peruvansa hakemuksensa. Haastattelijoina toimivat palvelujohtaja Hanna Harju-Virtanen ja perhetukikeskuksen johtaja Vesa Jurvanen. Haastattelut toteutettiin tiistaina 9.5.2023.

 

Valintapäätös perustuu kokonaisarviointiin,​ jossa on huomioitu henkilöhaastattelu,,​ työkokemus sekä henkilön suorittamat koulutukset ja tutkinnot. Ansiovertailun ja kokonaisarvioinnin perusteella sopivin Perhetukikeskuksen johtajan virkaan on sosionomi (AMK) Samu Jäminki. Yllä mainittu henkilö on taidoiltaan ja kyvyiltään ansioitunein ja soveltuvin hakija täytettävään virkaan. Hän on esittänyt hyväksyttävän selvityksen terveydentilastaan (sekä rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukaisen rikosrekisteriotteen).

 

Päätös

Pirkanmaan hyvinvointialueen vakinaiseen Vihnukselan perhetukikeskuksen johtajan virkaan valitaan 1.6.2023 alkaen sosionomi (AMK) Samu Jäminki.

Valinta on ehdollinen. Virkaan valitun tulee kohtuullisessa ajassa valintapäätöksen saatuaan esittää vaadittavat todistukset terveydentilastaan,​ kuitenkin viimeistään kuukauden kuluessa virkasuhteen alkamisesta sekä rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukaisen rikosrekisteriotteen. 

Valintapäätös raukeaa,​ mikäli virkaan valittu ei täytä yllä esitettyjä ehtoja.

Allekirjoitus

Titta Pelttari, palvelulinjajohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue