§ 23/2023 Putkistojen sukitustöiden puitejärjestely

Lataa 

9868/2023

Päätöspäivämäärä

26.5.2023

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 62

Hallinnon toimintasääntö Osa II

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot

Hankinta-asiantuntija *********, *********, etunimi.sukunimi@tuomilogistiikka.fi 

 

Tuomi Logistiikka Oy pyysi Pirkanmaan hyvinvointialueen toimeksiannosta tarjouksia putkistojen sukitustöiden puitejärjestelyyn 24 kuukauden sopimuskaudeksi. Hankintaan sisältyy mahdollisuus jatkaa sopimusta kahdella vuoden (1) + (1) mittaisella optiokaudella.  

 

Hankinnan kohteena ovat putkistojen sukituksiin liittyvät työt ja urakat ja muut työ- ja  tarvikehankinnat sekä sukitustöihin välittömästi liittyvät asiantuntijapalveluhankinnat Pirkanmaan hyvinvointialueelle. Puitejärjestelyn sisäiset hankinnat tehdään puitejärjestelyssä vahvistettujen ehtojen mukaisesti.  

 

Hankintamenettelynä on hankintalain 32 §:n mukainen avoin menettely. Kyseessä on EU-kynnysarvon alittava urakka. Hankinnasta lähetettiin hankintailmoitus julkaistavaksi HILMA-palvelussa 24.04.2023 ja hankinta-asiakirjat olivat saatavissa tarjouspalvelu.fi -portaalissa.  

 

Tarjouksen jättivät määräaikaan 23.05.2023 klo 12:00 mennessä seuraavat kolme (3) tarjoajaa: 

  • Consti Talotekniikka Oy (1841342-8) 

  • Sukittajat Etelä-Suomi Oy (3090719-9) 

  • Virra Talotekniikka Oy (2994058-1) 

 

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkastaminen 

Hankintalain 104 §:n mukaisesti tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava pois tarjouskilpailusta. Kaikki tarjoukset täyttivät tarjouspyynnön ehdot. 

 

Tarjousten vertailu 

Päätöksenteon perusteena on kokonaistaloudellisesti edullisin hinnaltaan halvin tarjous.  

 

Vertailtava hinta muodostuu laskemalla yhteen tarjouksella ilmoitetut töiden ja tarvikkeiden hinnat. 

 

Tarjoajien vertailuhinnat olivat seuraavat: 

  • Consti Talotekniikka Oy 96760,00 euroa 

  • Sukittajat Etelä-Suomi Oy 110100,00 euroa 

  • Virra Talotekniikka Oy 93950,00 euroa 

 

Kokonaistaloudellisesti edullisimmat tarjoukset antoivat alla mainitut tarjoajat, jotka esitetään valittavaksi sopimuskumppaneiksi: 

  • Virra Talotekniikka Oy (2994058-1) 

  • Consti Talotekniikka Oy (1841342-8) 

 

Tarjousvertailu löytyy liitteeltä 1 Tarjousvertailu. 

Hankinnan arvonlisäveroton arvo sopimuskauden aikana on sitoumuksetta noin 400 000 euroa sisältäen mahdolliset optiokaudet. Hankintasopimus ei sisällä määrä- tai vähimmäisostovelvoitetta.  

 

Tarjoajien soveltuvuuden tarkistaminen 

Hankintalain 105 §:n mukaan hankintayksikön on suljettava tarjouskilpailusta ehdokas tai tarjoaja, joka ei vastaa asetettuja soveltuvuusvaatimuksia. Soveltuvuusvaatimusten täyttyminen tulee tarkastaa tarjouskilpailun voittajan osalta ennen hankintasopimuksen allekirjoittamista. 

 

Hankintayksikkö on tarkastanut valittavaksi esitettyjen yritysten soveltuvuuden ennen hankintapäätöstä. Virra Talotekniikka Oy ja Consti Talotekniikka Oy täyttävät tarjouspyynnössä tarjoajien soveltuvuudelle asetetut vaatimukset. Tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset ja ne on hyväksytysti tarkastettu.  

 

Asiakirjojen julkisuus 

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa. Asiakirjapyynnöt tulee osoittaa osoitteeseen hankintapalvelut@tuomilogistiikka.fi

Sopimukset voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista, sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii sopimuskaudella tilaajan puolelta Tilahallintajohtaja Ari Kulmala 

 

Esitys 

Tilahallintajohtaja Ari Kulmala esittää, että putkistojen sukitustöiden puitejärjestelyyn 24 kk sopimuskaudelle valitaan seuraavat tarjoajat:  

  • Virra Talotekniikka Oy (2994058-1) 

  • Consti Talotekniikka Oy (1841342-8) 

 

Hankintaan sisältyy mahdollisuus jatkaa sopimusta kahdella vuoden (1) + (1) mittaisella optiokaudella. 

Päätös

Päätän, että puitejärjestelyyn valitaan seuraavat sopimuskumppanit: 

  • Virra Talotekniikka Oy (2994058-1) 

  • Consti Talotekniikka Oy (1841342-8) 

 

Hankintapäätös on Pirkanmaan hyvinvointialuetta sitova vasta, kun hankintasopimukset on allekirjoitettu.  

Allekirjoitus

Petri Laurikka  Kiinteistöjohtaja  Pirkanmaan hyvinvointialue 

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue