§ 25/2023 Päätösvallan siirto kuntoutuksen ja psykososiaalisen tuen vastuualueen vastuualuejohtajalta ylilääkäreille, johtaville erityistyöntekijöille, kuntoutuspäällikölle ja palvelupäällikölle

Lataa 

4966/2023

Päätöspäivämäärä

4.5.2023

Päätöksen tekijä

Vastuualuejohtaja, kuntoutuksen ja psykososiaalisen tuen vastuualue

Päätöksen perustelut

Sote-palvelujen toimintasääntö 14.2.2023, kohta 9.3

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö 48§ (12.12.2022)

Esitys

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosäännön (12.12.2022) § 48 mukaisesti vastuualuejohtaja päättää alaisensa henkilöstön osalta määräaikaisen henkilöstön ottamisesta, virka- ja työvapaan myöntämisestä ja sen palkallisuudesta, virka- ja työvapaan keskeyttämisestä ja peruuttamisesta sekä työ- ja virkaehtosopimusten soveltamiseen perustuvista palkkaus- ja muista henkilöstöhallinnollisista asioista. Lisäksi tämän pykälän mukaiseen päätösvaltaan oikeutettu viranhaltija voi siirtää päätösvallan vastuuyksikön päällikölle tai muulle vastuuyksikön henkilöstöasioista vastaavalle esihenkilölle, jos se on joustavan ja sujuvan hallinnon kannalta tarkoituksenmukaista.

Pirkanmaan hyvinvointialueen Sote-palvelujen toimintasäännön (14.2.2023) kohdassa 9.3. todetaan, että vastuualuejohtaja ottaa vastuualueensa määräaikaiset lääkärit ja määräaikaisen erityishenkilöstön ja toimii vastuualueensa lääkäreiden sekä muiden kuin hoito- ja sihteerihenkilöstön esihenkilönä, jollei hän ole delegoinut hallintosäännön § 48 mukaista päätösvaltaa henkilöstöasiossa.

Päätös

Päätän siirtää henkilöstöhallinnollista päätösvaltaa kuntoutuksen ja psykososiaalisen tuen vastuualueen ylilääkäreille Timo Ruusila ja Tarja Virkkunen alaisensa henkilöstön osalta sekä johtaville erityistyöntekijöille Anni Vanhala, Minna Wäljas, Kirsti Sammallahti, Eliina Kankare, kuntoutuspäällikkö Eija Väärälälle ja palvelupäällikkö Jaana Larimolle alaisensa henkilöstön osalta seuraavasti:

  • alle 13-päiväisten työntekijöiden ottaminen
  • harkinnanvaraisten äkillisten poissaolojen (1-2 päivää), lakisääteisten poissaolojen (esim. opintovapaan, perhevapaan sekä merkkipäivät), sairauspoissaolojen, osa-aikaisten työaikojen (enintään kolmen kuukauden ajalta), saldovapaiden ja vuosilomien hyväksyminen
  • etätyösopimusten hyväksyminen

Päätösvalta siirretään 1.5.2023 alkaen.

Allekirjoitus

Markku Kankaanpää, vastuualuejohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue