Asiakkuus- ja laatujaosto, kokous 16.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 14 Sosiaali- ja terveydenhuollon laadunhallinta ja laadunarviointi ostopalveluissa

209/2022

Perustelut

Turun yliopiston tohtorikoulutettava Susanna Friman on viimeisimmässä julkaistussa artikkelisissaan (muut tekijät: Sakari Suominen, Sini Eloranta ja Tuija Ikonen) selvittänyt laadunarviointia sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioiden toiminta­prosesseissa, ostopalveluissa ja yhdyspinnoilla muiden palvelujentuottajien kanssa. Alkuperäistutkimus on julkaistu lääkärilehdessä 3.9.2021.

Frimanin muut julkaisut käsittelevät sosiaali- ja terveydenhuollon alueellisten palveluketjujen kehittämistä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon laatujohtamista julkisella sektorilla. Myös näissä julkaisuissa muina tekijöinä ovat olleet Tuija Ikonen, Sini Eloranta Sini ja Sakari Suominen.

Susanna Friman alustaa kokouksessa havainnoistaan sosiaali- ja terveydenhuollon laadunhallinnasta ja laadunarvioinnista sekä lainsäädännön kehittämiskohteista.

Artikkelit (3) tallennettu kokouksen oheismateriaaliksi.

Susanna Frimanin esitys liitteenä.

Ehdotus

Asiakkuus- ja laatujaosto päättää

  • merkitä tiedoksi alustuksen ja käydyn keskustelun.

Päätös

Asiakkuus- ja laatujaosto päätti

  • merkitä tiedoksi alustuksen ja käydyn keskustelun.

Kokouskäsittely

Merkittiin, että puheenjohtaja Anna Kontula ilmoitti poistuvansa kokouksesta klo 9.55-10.05 väliseksi ajaksi. Varapuheenjohtaja Hanna Holma johti puhetta Kontulan poissaolon ajan. Puheenjohtaja Anna Kontula palasi kokoukseen pykälän käsittelyn aikana.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).