§ 21/2023 Konsernipalvelut, yhdistetty yhteistoimintaryhmä ja työsuojelutoimikunta / työnantajan edustajat

Lataa 

15139/2023

Päätöspäivämäärä

27.6.2023

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 21

Esitys

Pirkanmaan hyvinvointialueen organisaation koko huomioon ottaen on työsuojeluun ja yhteistoimintaan hyväksytty kaksiportainen rakenne. Yhteistoiminta-asiakirja on hyväksytty henkilöstöjaoksessa 9.2.2023 8§ ja aluehallituksessa 20.2.2023 53§.

Aluehallitus on nimennyt työnantajaedustajat koko hyvinvointialuetasoiseen yhteistoimintaelimeen kokouksessaan 20.3.2023 72§ ja työsuojelutoimikuntaan 22.5.2023  143§. Aluehallitus on päättänyt, että Palvelulinjatasoisiin yhteistoimintaryhmiin ja lähijohtamisalueiden työsuojelutoimikuntiin työantajaedustajat nimetään palvelulinjajohtajien toimesta.

Yhteistoimintaryhmiä on Avopalveluiden, sairaalapalveluiden, lasten ja nuorten palveluiden sekä ikäihmisten ja vammaisten palveluiden palvelulinjoilla.  Yhteistoimintaryhmään kuuluu 12 jäsentä, joista 3 edustaa työnantajaa ja 6 henkilöstöä edustavia järjestöjä. Kullekin edustajalle nimetään henkilökohtainen varajäsen. Yhteistoimintaryhmän jäseninä on myös 3 työsuojeluvaltuutettua.

Pelastuspalveluissa, tukipalveluissa sekä konsernipalveluissa yhteistoimintaryhmä ja työsuojelutoimikunta toimivat yhdessä. Yhteistoiminta-asiakirjassa on määritelty, että alueen työsuojeluvaltuutettu on jäsen muuten kokoonpanoa ei ole määritelty. Huomioitavaa on, että työantajaedustajien määrä on neljäsosa osallistujista.

Järjestöt nimeävät myöhemmin omat edustajansa konsernipalveluiden yhdistettyyn yhteistoimintaryhmään ja työsuojelutoimikuntaan. 

Strategisen ohjauksen työsuojeluvaltuutettuna toimii tällä hetkellä Jonne Sassi.

Päätös

Päätän, että Konsernipalveluiden yhdistettyyn yhteistoimintaryhmään ja työsuojelutoimikuntaan nimetään työantajaedustajiksi:

  • konsernipalvelujohtaja
  • henkilöstöjohtaja 
  • talousjohtaja.

Toimikunta sopii kokouskäytännöistä ja voi halutessaan kutsua kokouksiin asiantuntijoita.

Puheenjohtajana toimii vuorovuosin työnantajapuolen edustaja ja henkilöstön edustaja.

Allekirjoitus

Juhani Sand, konsernipalvelujohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue