§ 16/2023 Pelastuspalvelujen yhteistoimintaryhmä-työsuojelutoimikunta; työnantajaedustajien nimeäminen

Lataa 

15505/2023

Päätöspäivämäärä

4.7.2023

Päätöksen tekijä

Pelastusjohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö 19 §

Aluehallitus 20.3.2023 72§ ja 22.5.2023  143§

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Hallintopäällikkö Pirkko Lindström, puh. 041 7310440, etunimi.sukunimi@pirha.fi

 

Pirkanmaan hyvinvointialueen organisaatioon on työsuojeluun ja yhteistoimintaan hyväksytty kaksiportainen rakenne. Yhteistoiminta-asiakirja on hyväksytty henkilöstöjaoksessa 9.2.2023 8§ ja aluehallituksessa 20.2.2023 53§.  

Aluehallitus on nimennyt työnantajaedustajat koko hyvinvointialuetasoiseen yhteistoimintaelimeen kokouksessaan 20.3.2023 72§ ja työsuojelutoimikuntaan 22.5.2023  143§. Aluehallitus on päättänyt että Palvelulinjatasoisiin yhteistoimintaryhmiin ja lähijohtamisalueiden työsuojelutoimikuntiin työantajaedustajat nimetään palvelulinjajohtajien toimesta. 

Yhteistoimintaryhmiä on Avopalveluiden, sairaala-palveluiden, lasten ja nuorten palveluiden sekä ikäihmisten ja vammaisten palveluiden palvelulinjoilla.  Yhteistoimintaryhmään kuuluu 12 jäsentä, joista 3 edustaa työnantajaa ja 6 henkilöstöä edustavia järjestöjä. Kullekin edustajalle nimetään henkilökohtainen varajäsen. Yhteistoimintaryhmän jäseninä on myös 3 työsuojeluvaltuutettua.  

Lähijohtamisalueisten työsuojelutoimikuntien kokoonpanosta on kirjattu yhteistoiminta-asiankirjassa seuraavasti: 

- Läntisen lähijohtamisalueen työsuojelutoimikunnan koko 8 jäsentä: 5 työsuojeluvaltuutettua, 1 työntekijäedustaja, 2 työnantajaedustajaa sekä asiantuntijajäsenenä työsuojelupäällikkö ja työterveyshuollon edustaja.

- Eteläisen lähijohtamisalueen työsuojelutoimikunnan koko 8 jäsentä: 3 työsuojeluvaltuutettua, 3 työntekijäedustajaa, 2 työnantajaedustajaa sekä asiantuntijajäsenenä työsuojelupäällikkö ja työterveyshuollon edustaja.

- Pohjoisen lähijohtamisalueen työsuojelutoimikunnan Tays- Kauppi kampuksen koko 8 jäsentä: 5 työsuojeluvaltuutettua, 1 työntekijäedustajaa, 2 työnantajaedustajaa sekä asiantuntijajäsenenä työsuojelupäällikkö ja työterveyshuollon edustaja.

- Muu Pohjoinen lähijohtamisalue 12 jäsentä: 7 työsuojeluvaltuutettua, 1 työntekijäedustajaa, 4 työnantajaedustajaa. Asiantuntijajäsenenä työsuojelupäällikkö ja työterveyshuollon edustaja. 

Pelastuspalveluissa, tukipalveluissa sekä konsernipalveluissa yhteistoimintaryhmä ja työsuojelutoimikunta toimivat yhdessä. Yhteistoiminta-asiakirjassa on määritelty, että alueen työsuojeluvaltuutettu on jäsen muuten kokoonpanoa ei ole määritelty. Huomioitavaa on, että työantajaedustajien määrä on neljäsosa osallistujista.  

Pelastuspalvelujen yhteistoimintaryhmä-työsuojelutoimikunta kokoonpanosta on sovittu seuraavaa: yhteensä 10 jäsentä, joista 1 työsuojeluvaltuutettu, 6 henkilöstön edustajaa ja 3 työnantajan edustajaa​.

Ryhmä / toimikunta sopii kokouskäytännöistä ja voi halutessaan kutsua kokouksiin asiantuntijoita. Puheenjohtajana toimii vuorovuosin työnantajapuolen edustaja ja henkilöstön edustaja.

Asia on käsitelty pelastuspalvelujen johtoryhmässä 28.6.2023. 

Päätös

Päätän, että seuraavat henkilöt nimetään pelastuspalvelujen yhteistoimintaryhmään / työsuojelutoimikuntaan työantajaedustajiksi: pelastusjohtaja Mika Kontio (henkilökohtainen varajäsen Teemu-Taavetti Toivonen), ylilääkäri Sanna Hoppu (henkilökohtainen varajäsen Kaius Kaartinen) ja pelastuspäällikkö Kari Alanko (henkilökohtainen varajäsen Jyrki Paunila).  Ryhmä sopii kokouskäytännöistä ja voi halutessaan kutsua kokouksiin asiantuntijoita. Puheenjohtajana toimii vuorovuosin työnantajapuolen edustaja ja henkilöstön edustaja. Yhteistoimintaryhmän / työsuojelutoimikunnan sihteerinä toimii hallintopäällikkö Pirkko Lindström. 

Allekirjoitus

Teemu-Taavetti Toivonen, pelastuspäällikkö (vs. pelastusjohtaja)

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue