§ 27/2023 HYVTES / järjestelyerien neuvottelutuloksen hyväksyminen

Lataa 

14064/2023

Päätöspäivämäärä

10.7.2023

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujohtaja

Päätöksen perustelut

Hallinnon toimintasääntö osa II

Esitys

Pirkanmaan hyvinvointialue työnantajana ja henkilöstöä edustavat järjestöt (JHL ry, JUKO ry, JYTY ry, SUPER ry ja TEHY ry) ovat neuvotelleet HYVTES:n (ent. KVTES) piiriin kuuluville suunnatuista järjestelyeristä ja päässeet neuvottelutulokseen järjestelyerien jakamisesta. Neuvottelutulos on saavutettu 22.6.2023.

Neuvottelutulos kattaa oman HYVTES:n piiriin kuuluville kohdennetun järjestelyerän 0,4 ja 0,3 % kokonaisuudessaan. Lisäksi neuvottelutulos kattaa HYVTES:n 1,2 % ja 1 % järjestelyeriä siltä osin kuin niitä ei ole sovittu aiemmin 5.6.2023 saavutetussa teknisiä koskevassa neuvottelutuloksessa kohdennettavaksi teknisen liitteen palkkoihin. HYVTES:n järjestelyeriin käytettävissä olevista summista suurin osa on kohdennettu tehtäväkohtaisiin palkkoihin järjestöjen kanssa yhdessä sovitulla tavalla.

HYVTES:n osalta on sovittu, että järjestelyeriä ei jaeta ko. sopimuksen piiriin kuuluville osaksikaan yleiskorotuksena, vaan kohdennettuina neuvottelutuloksen mukaisiin kohteisiin. Järjestelyerät kohdennetaan neuvottelujen mukaisesti pääosin tehtäväkohtaisiin palkkoihin. Rahaa on kaiken kaikkiaan ollut jaossa HYVTES:n piiriin kohdennettuna kuukausitasolla 137 063,98 euroa. Henkilökohtaisiin lisiin suunnataan ko. euromäärästä kohdennetusti erikseen 22 809,04 euroa. Henkilökohtaisista lisistä, niiden määristä, kohdentamisesta ja jakamisesta annetaan erilliset ohjeet.

Järjestelyerät pyritään maksamaan järjestelyeriä saaville elokuun aikana ja järjestelyerillä korotetut palkat tulevat voimaan takautuvasti 1.6.2023.  

Päätös

Hyväksyn työnantajan edustajana Pirkanmaan hyvinvointialueen ja henkilöstöä edustavien järjestöjen (JHL ry, JUKO ry, JYTY ry, SUPER ry ja TEHY ry) välille HYVTES:iä koskevan neuvottelutuloksen järjestelyerien jakamisesta.

Allekirjoitus

Kati Kristiansson, konsernipalvelujohtajan varahenkilö

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue