§ 20/2023 Työryhmän nimeäminen pelastuspalvelujen komentotoimiston tehtäväkokonaisuuden selvittämiseksi

Lataa 

16550/2023

Päätöspäivämäärä

12.7.2023

Päätöksen tekijä

Pelastusjohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö 22 §

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Hallintopäällikkö Pirkko Lindström, puh. 041 7310440, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Pirkanmaan pelastuslaitoksella on toiminut vuodesta 2011 lähtien vuorotyötä tekevän henkilöstön keskitetty työvuorosuunnitteluyksikkö, komentotoimisto. Hyvinvointialueelle siirryttäessä on syntynyt tarve täsmentää pelastuspalvelujen työvuorosuunnitteluun liittyviä prosesseja sekä selkiyttää komentotoimiston ruiskumestareiden ja pelastustoimen sekä ensihoitopalvelujen esihenkilöiden välisiä rooleja ja toimivaltuuksia. Tarve on syntynyt mm. siitä, että Pirkanmaan hyvinvointialueen hr-järjestelmät poikkeavat aiemmin käytössä olleista Tampereen kaupungin järjestelmistä eikä nykyinen järjestelmäympäristö mahdollista samanlaista toimintaa kuin aiemmin. 

Lähtökohtana selvitykselle on, että keskitetty työvuorosuunnittelumalli säilytetään pelastuspalveluissa komentotoimistossa.  

Työryhmän tehtävänä on 

- selkiyttää esihenkilöiden ja ruiskumestareiden roolit eri prosesseissa (huomioiden toiminnan 24/): rekrytointi, sairauslomat, lakisääteiset vapaat, harkinnanvaraiset vapaat

- laatia sanallinen esitys toimivaltuuksista hr-tehtävissä (toimintasääntöön)

- esittää mahdolliset resurssitarpeet ja niiden sijoittuminen 

- selvittää muut tarvittavat tekijät: mahdolliset kustannusvaikutukset, koulutustarpeet, järjestelmämuutokset, yms.

Selvitys tulee laatia 15.9.2023 mennessä

 

Päätös

Päätän nimetä työryhmän selvittämään pelastuspalvelujen vuorotyötä tekevän henkilöstön työvuorosuunnitteluprosesseja ja ruiskumestareiden sekä ao. esihenkilöiden toimivaltuuksia. 

Työryhmään nimetään pelastuspäällikkö Kari Alanko, ensihoitopalvelujen päällikkö Anssi Aunola, ruiskumestari Sari Heinänen, suunnittelija Saija Micklin ja hallintopäällikkö Pirkko Lindström (työryhmän puheenjohtaja). 

Työryhmä voi kutsua kokouksiinsa ja valmisteluun mahdollisia asiantuntijoita.

Allekirjoitus

Mika Kontio, pelastusjohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue