§ 22/2023 PERHEKESKUSAJOKORTTIPALVELUN DIGITAALISEN KOULUTUKSEN HANKINTA

Lataa 

14744/2023

Päätöspäivämäärä

21.6.2023

Päätöksen tekijä

Integraatiojohtaja

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö 26 §

Sote-palvelujen toimintasääntö (Sosiaali- ja terveysjohtajan päätös 14.2.2023 § 19)

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Projektipäällikkö Tiina Konttajärvi, puh. 044 472 9998, tiina.konttajarvi@pirha.fi

Pirkanmaan Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskushankkeessa lasten, nuorten ja perheiden osalta on yhtenä keskeisenä tavoitteena rakentaa maakunnalliselle perhekeskukselle verkostomainen organisaatio. Perhekeskuksen muodostavat kaikki 23 kuntaa, lasten, nuorten ja perheiden kanssa toimivat järjestöt, uskonnolliset yhteisöt, KELA ja Pirkanmaan hyvinvointialue. Puhutaan tuhansista ammattilaisista, jotka työskentelevät perheiden arjen äärellä.

Perhekeskusverkosto tuottaa palveluita kolmella eri tasolla paikallisesti, alueellisesti ja maakunnallisesti. Tämä edellyttää vahvaa viestintää ja jatkuvaa perehdyttämistä, johon ei ole korvamerkittynä yhteisiä resursseja. Olemme päätyneet rakentamaan digitaalisen perehdytysalustan digitaalisen koulutuksen avulla maakunnalliseen perhekeskustyöhön. Esituotanto, tuotanto ja projektin hallinnointi tehdään PirSote-hankkeessa ja jälkituotanto on sovittu lasten, nuorten ja perheiden palvelulinjalle.

Perhekeskusajokorttipalvelun digitaalisen koulutuksen toteuttamiseksi olemme kartoittaneet eri vaihtoehtoja. Varsinais-Suomen hyvinvointialue on toteuttanut samankaltaisen prosessin käyttäen valtiohallinnollista HAUS kehittämiskeskus Oy:tä. Olemme perehtyneet heidän toteutukseensa. Vastaavaa toteutusta ei ole muiden toimijoiden tuottamana ja kustannukset jäävät alle 20 000,00 euron, joten näin ollen varsinaista kilpailutusta ei vaadita ja hankinta voidaan tehdä suorahankintana. Lisäreferensseinä HAUS kehittämiskeskus Oy:n valinnalle on PTV-koulutus = palvelutuotantovaranto, jonka kyseinen toimija on tuottanut.  

Asian tarkastelun ja läpikäynnin perusteella on perusteltua käyttää HAUS kehittämiskeskus Oy:tä Perhekeskusajokortin toteuttajana. Alustavan arvion perusteella hankinnan arvonlisäveroton arvo on 18 200,00 euroa. Hankintaan ei sisälly lisenssikustannuksia, koska kyseessä ei ole tietojärjestelmä, teknologia tai muu digipalvelu. Edellä mainittujen seikkojen vuoksi esitetään, että Perhekeskusajokorttipalvelun digitaalinen koulutus hankitaan valtiohallinnolliselta HAUS Kehittämiskeskus Oy:ltä liitteenä olevan tarjouksen (pvm. 20.6.2023) mukaisesti.

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. 3. kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan Pirkanmaan hyvinvointialueen hankintaohjetta.

Hankinta-​asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjous tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi,​ kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään sähköisessä arkistossa.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista, sillä edellytyksellä,​ että hankintapäätös on saanut lainvoiman. Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii hankejohtaja,​ tällä hetkellä hankejohtajana toimii Eeva Halme. Hankejohtajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin tehtävän hoitajalle. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 18 200,00 euroa sopimuskauden aikana.

Päätös

Päätän, että Perhekeskusajokorttipalvelun digitaalisen koulutuksen toteuttamiseksi hankitaan toteutus HAUS kehittämiskeskus Oy:ltä (Y-tunnus 1778388-1) tarjouksen mukaisesti.

Sopimuksen omistajatahona on Pirkanmaan hyvinvointialueen integraation vastuualue ja vastuuhenkilöksi nimetään hankejohtaja.

Hankinnan arvonlisäveroton vuosiarvio on sitoumuksetta 18 200,00 euroa. Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. 3. kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan Pirkanmaan hyvinvointialueen hankintaohjetta.

Kustannukset katetaan PirSote-hankkeen kustannuspaikalta 51000, P 30014.

Allekirjoitus

Tuukka Salkoaho, integraatiojohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue