§ 24/2023 PERHEKESKUKSEN PALVELUPOLKUJEN MUOTOILUN JA KUVAUKSEN ASIANTUNTIJATYÖN HANKINTA

Lataa 

14905/2023

Päätöspäivämäärä

22.6.2023

Päätöksen tekijä

Integraatiojohtaja

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö 26 §

Sote-​palvelujen toimintasääntö (Sosiaali-​ ja terveysjohtajan päätös 14.2.2023 § 19)

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Projektipäällikkö Tiina Konttajärvi, puh. 044 472 9998, tiina.konttajarvi@pirha.fi

PirSote-hanke on tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskuksen toimeenpanoa valmisteleva hanke, jonka viimeisen toimintavuoden tavoite on juurruttaa hankkeen aikana yhteiskehitettyjä käytäntöjä arkeen. Hankkeen lasten, nuorten ja perheiden osakokonaisuuden osallistujina ovat kaikki 0-18 vuotiaiden kanssa työskentelevät ammattilaiset eri lasten, nuorten ja perheiden palveluita tuottavista organisaatiosta Pirkanmaalta. Tätä kokonaisuutta kutsutaan perhekeskukseksi.

Lasten, nuorten ja perheiden eli perhekeskuksen osakokonaisuudessa on tarvetta muotoilla ja kuvata yhdessä palveluista kootun työrukkasen kanssa lasten- ja nuorten mielenterveyspalveluiden sekä kasvatus- ja perheneuvonnan palvelupolku asiakaslähtöiseksi ja palveluiden sisältö selkeäksi. Haaste on, että yhdestä isosta palvelukokonaisuudesta muodostuu kolme (3) erilaista palvelupolkua.

Perhekeskuksen palvelupolkujen muotoiluun ja kuvaamiseen tulee hankkia asiantuntijapalvelua. Hankinnan aikataulu on:

Kesäkuu 2023

  • 1-2 suunnittelutapaamista

Syksy 2023

  • Arvioitu työaika suunnittelutapaamisessa tehdyn arvioin pohjalta.
  • Työ valmis 30.11.2023

Palvelupolkujen muotoilemiseksi ja kuvaamiseksi tarjouspyyntö lähetetiin kolmelle toimijalle: Gofore Oyj, Kreapal Desing Oy ja LINK Design and Development Oy. Tarjouspyyntöön vastasivat Gofore Oyj ja Kreapal Desing Oy. Vertailussa molempien tarjoukset osoittautuivat yhdenvertaisiksi hinta-arvion osalta. Molempien tarjoajien kanssa käytiin sisältövertailu Teams-tapaamisen muodossa. Tarjousten ollessa tasavertaisia hankintapäätösesitystä tehtäessä painotettiin aiempaa tuntemusta substanssin kanssa työskentelystä. Tästä syystä esitetään, että palvelupolun kuvaamisen asiantuntijatyö hankitaan Gofore Oyj:stä tarjouksen (pvm. 22.5.2023) mukaisesti.

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. 3. kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan Pirkanmaan hyvinvointialueen hankintaohjetta.

Hankinta-​asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjous tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi,​ kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään sähköisessä arkistossa.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä,​ että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii hankejohtaja,​ tällä hetkellä hankejohtajana toimii Eeva Halme. Hankejohtajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin tehtävän hoitajalle. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on 19 800,00 euroa sopimuskauden aikana.

Päätös

Päätän, että sopimus Perhekeskuksen palvelupolkujen muotoilun ja kuvaamisen asiantuntijatyön hankkimisesta tehdään Gofore Oyj:n (1710128-9) kanssa.

Sopimuksen omistajatahona on Pirkanmaan hyvinvointialueen integraation vastuualue ja vastuuhenkilöksi nimetään hankejohtaja.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 19 800,00 euroa sopimuskauden aikana.

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. 3. kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan Pirkanmaan hyvinvointialueen hankintaohjetta.

Kustannukset katetaan PirSote-hankkeen kustannuspaikalta 51000, P 30014.

Allekirjoitus

Tuukka Salkoaho, integraatiojohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue