§ 32/2023 Kulunvalvontajärjestelmän laajennus

Lataa 

14733/2023

Päätöspäivämäärä

19.6.2023

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 62

Hyvinvointialueen hallinnon toimintasääntö Osa II

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Ylläpitopäällikkö, *********, puh. *********, etunimi.sukunimi@pirha.fi

 

Pirkanmaan kuntien kulunvalvonnan järjestämisvastuun siirtyessä Pirkanmaan hyvinvointialueelle on nykyistä järjestelmää laajennettava. Laajennustyö sisältää henkilötietojen siirtämisen kuntaympäristöstä hyvinvointialueen ympäristöön, nykyisen järjestelmän siirtotyön uusille palvelimille, lisenssilaajennuksen sekä kulkutunnisteiden lisäämisen. Kulunvalvonta on kriittinen toiminto, jonka toiminnanturvaamiseksi kokonaisuuden on oltava yhtenäinen koko hyvinvointialueella. Kuntien nykyisessä käytössä olevia järjestelmiä ei ole mahdollista jatkossa hyödyntää.

 

Hanke sisältää ICT-, suunnittelu- ja urakointipalveluiden sekä kiinteistöteknisten varusteiden ja laitteiden hankintaa. Hanke ei sisällä hoidollisen toimintavarustuksen hankintaa.

 

Hankkeen toteutus vuosien 2023 ja 2024 aikana.

 

Järjestelmän laajennus tilataan Pirkanmaan hyvinvointialueen nykyiseltä kumppanilta Securitas Technology Oy:ltä (1936772-6), jolla on yksinoikeus kyseiseen järjestelmään. Hankkeen suunnittelussa, valvonnassa ja rakennuttamisessa käytetään tarpeen mukaan puitesopimuskumppaneita.

 

Hankkeen projektipäälliköksi nimetään turvallisuusasiantuntija *********. Projektipäällikkö on oikeutettu päättämään yksittäisistä tilauksista hankkeen kokonaisbudjetin puitteissa. 

 

Projektipäällikkö toimii suunnittelun aikana hankkeen turvallisuuskoordinaattorina huolehtien rakennuttajan lakisääteisistä turvallisuusvelvoitteista. Toteutuksen aikainen turvallisuuskoordinaattori nimetään erikseen ennen toteutusta.

 

Pirkanmaan hyvinvointialue on saanut sosiaali- ja terveysministeriön myöntämää valtionavustusta ICT-muutosten tekemiseen yhteensä 24,3 M€ (VN/27018/2021 ja EK 10/2022 vp) sekä valtiovarainministeriön myöntämää valtionavustusta VN23341/2022 10,9 M€.

 

Alustavan arvion mukainen hankkeen kokonaiskustannukset ovat 300 000 euroa. Arvio perustuu Securitas Technology Oy:n järjestelmälaajennusta koskevaan tarjoukseen 268 000 euroa ja arvioituihin rakennuttamiskustannuksiin 32 000 euroa. Kustannukset kohdistetaan ICT-muutoshankkeelle kustannuspaikalle 88260. 

Esitetyt kustannukset on huomioitu Pirkanmaan hyvinvointialueen ICT-muutosohjelmassa. 

Päätös

Päätän esityksen mukaisesti.

Allekirjoitus

Petri Laurikka, kiinteistöjohtaja, Pirkanmaan hyvinvointialue

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue