§ 31/2023 Pirkanmaan hyvinvointialueen talous- ja henkilöstöhallinnon järjestelmien integraatiotyön tilaaminen 

Lataa 

14264/2023

Päätöspäivämäärä

27.6.2023

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosäännön 62 §:n mukaan tukipalvelujohtaja päättää alaisensa tehtäväalueen osalta irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä käyttösuunnitelman rajoissa enintään 1 milj. euroon saakka. Tukipalvelujohtaja on siirtänyt toimivaltaansa alaisilleen johtajille siten, että toimialuejohtaja päättää alaisensa toiminnan osalta irtaimen omaisuuden (poislukien keskitetyt hankinnat) sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä käyttösuunnitelman rajoissa enintään 600 000 euroon saakka.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
ICT-palvelujohtaja Rami Nurmi, puh. 05067148, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Hyvinvointialueiden toiminnan perusedellytys on hallintoa ja toiminnan järjestämistä tukevan tiedonhallinnan ja ICT-palvelujen toimivuus. Hyvinvointialueen hallintoon kohdistuvat velvoitteet edellyttävät muun muassa toiminnan suunnittelun, päätöksenteon ja hallintomenettelyiden, henkilöstöhallinnon, taloudenhoidon sekä toiminnan laillisuuden valvonnan vaatimien ICT-palvelujen järjestämistä niistä vastaavien viranomaisten käyttöön. 

Talous- ja henkilöstöhallinnon tietojärjestelmien osalta on tunnistettu lisää välttämättömiä järjestelmien yhteensovittamiseen ja laajentamiseen liittyviä integraatioita. 

Istekki Oy tarjosi asiantuntijatyötä loppujen integraatioiden toteutuksesta sisältäen

  • sovittujen integraatioiden toteutuksen,
  • jo toteutettujen tai toteutuksessa olevien liittymien mahdolliset lopputyöt ja iteroinnit,
  • kolmansien osapuolten tietoliikenne ja integraatiotyöt ja
  • TaHe(taloushallinto- ja henkilöstöhallinto)-projektissa toteutettujen integraatioarkkitehtuurikuvausten päivityksen.

Asiantuntijatyön kokonaisuuden hinta-arvio on 174 000 euroa. Hintaerittely on oheisella ei-julkisella liitteellä.

Pirkanmaan hyvinvointialue on saanut sosiaali- ja terveysministeriön myöntämää valtionavustusta ICT-muutosten tekemiseen yhteensä 24,3 M€ (VN/27018/2021 ja EK 10/2022 vp) sekä valtiovarainministeriön myöntämää valtionavustusta VN23341/2022 10,9 M€. Esitetyt kustannukset ovat huomioitu Pirkanmaan ICT-muutosohjelmassa. Arvio asiantuntijatyön valmistumisen määräajasta on 31.12.2023.

Kyseessä on hankintalain §15 mukainen hankinta sidosyksiköltä. Pirkanmaan hyvinvointialue on Istekki Oy:n omistaja.

Esitän, että Pirkanmaan hyvinvointialue tilaa talous- ja henkilöstöhallinnon ICT-järjestelmien integraatioiden toteuttamiseen asiantuntijatyötä Istekki Oy:ltä hintaan 174 000 euroa, ja että työn kustannukset kohdistetaan kustannuspaikalle 88260 ja projektille P80054. 

Päätös

Päätän, että Pirkanmaan hyvinvointialue tilaa talous- ja henkilöstöhallinnon ICT-järjestelmien integraatioiden toteuttamiseen asiantuntijatyötä Istekki Oy:ltä hintaan 174 000 euroa, ja että tämän työn kustannnukset kohdennetaan kustannuspaikalle 88260 ja projektille P80054.

Allekirjoitus

Pasi Lehmus, tietohallintojohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue