§ 32/2023 Virtain alueen Lifecaren päivitys vuosiversioon 2021

Lataa 

14624/2023

Päätöspäivämäärä

27.6.2023

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Päätöksen perustelut

Tukipalveluiden toimintasääntö OSA II: Tukipalvelujohtajan 62 §:n mukaisen päätösvallan siirtäminen.

 

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Tietohallintokoordinaattori Sanna Ahonen, puh. 040 5141 809, sanna.k.ahonen@pirha.fi 

Virroilla on käytössä edelleen Lifecaren vuosiversio V2015. Nykyinen versio ei mahdollista hyvinvointialueen rekisterinpitäjämuutokseen tarvittavia päivityksiä. Uusi Lifecare versio 2021 mahdollistaa HVA rekisterinpitäjämuutokset järjestelmään ja siten rekisterin siirron Pirkanmaan hyvinvointialueelle. THL velvoittaa hyvinvointialueita tekemään rekisterimuutokset vuoden 2023 aikana. 

Projektia varten järjestelmätoimittaja on tehnyt esiselvitystyön, minkä perusteella on tehty valinta toteutustavasta. Pirkanmaan hyvinvointialueella päädyttiin toteuttamaan projekti siten, että projektin aikana tehdään versiopäivitys Lifecare testi- ja tuotantoympäristöihin. Lifecare pääjulkaisu sisältää raportoinnin, kertomuksen, suun terveydenhuollon, laskutuksen, hoidon tarpeen arvioinnin ja Lifecare campus osuudet. Projektissa palvelimet siirretään TietoEvryn hallussa olevaan Tampereen ja kehyskuntien yhteiseen Lifecare ympäristöön. Kehyskuntien ympäristöön siirto vaatii myös palvelinlisäyksiä. Testiympäristöön asennetaan yksi uusi palvelin ja tuotantoympäristöön kaksi uutta palvelinta. Päivitys mahdollistaa Virtain Lifecare järjestelmän rekisterinpitäjämuutokset Pirkanmaan hyvinvointialueelle. 

Projekti toteutetaan 1.8. - 31.12.2023. Pirkanmaan hyvinvointialueella on puitesopimus Istekki Oy:n kanssa ja projekti toteutetaan puitesopimuksen mukaisena projektina, missä osapuolina ovat Istekki Oy ja Pirkanmaan hyvinvointialueen tietohallinto. Projektisopimukseen sovelletaan Puitesopimuksen ja JIT 2015 -ehtojen mukaisia määritelmiä. Kyseessä on hankintalain § 15 mukainen hankinta sidosyksiköltä. Pirkanmaan hyvinvointialue on Istekki Oy:n omistaja. 

Lifecare-järjestelmä on Tieto Finland Oy:n kehittämä. Järjestelmän immateriaalioikeudet kuuluvat Tieto Finland Oy:lle. Tieto Finland Oy ei voi liikesalaisuuksiensa säilyttämiseksi ja immateriaalioikeuksiensa turvaamiseksi sallia pääsyä toiselle toimittajalle immateriaalioikeuksilla suojattuun tuotteeseensa. Lifecaren toiminnallisuuksien toteuttaminen Lifecaresta erillisenä, toisen toimittajan ratkaisuna aiheuttaisi merkittävän riskin teknisestä yhteensopimattomuudesta ja tiedon eheyden menettämisestä sekä toisi kohtuuttomia haasteita erillisten järjestelmien ylläpitoon sekä toisi päällekkäisiä kustannuksia. 

Sanna Ahonen esittää, että Virtain Lifecaren päivitys V2021-versioon -projekti toteutetaan 1.8. - 31.12.2023, ja että projektikustannukset, arviolta 415 000 euroa, kohdennetaan valtionavustuskokonaisuuteen: P80054, kustannuspaikka 88260.

Päätös

Päätän, että projekti Virtain alueen Lifecare päivityksestä vuosiversioon 2021 toteutetaan 1.8. - 31.12.2023, ja että projektikustannukset, arviolta 415 000 euroa, kohdennetaan valtionavustuskokonaisuuteen projektikoodille P80054 ja kustannuspaikalle 88260. 

Allekirjoitus

Pasi Lehmus, tietohallintojohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue